Brak zasilania pompki paliwa

Postprzez sandman » 12 lis 2006, 22:32

Witam!

Dwa dnie temu po rozruchy silnik zaczął sie dziwnie zachowywac, przyspieszył, zwolnił obroty i zgasł. Tak jest do tej pory na benzynie- znaczy nie chodzi wcale :( , na gazie jest normalnie. Po wymontowaniu zbiornika, pompki paliwa, wstepnych ogledzianach wiem ze pompka działa prawidłowo(połaczenia na krótko powoduje prace urzadzenia), wszystkie przewody paliwowe sa drożne. Brak jest napiecia na kostce zasilającej pompke, ale wszystkie ustrojstwa od wskaznika poziomu paliwa działają(rezerwa i wskazówka chodzi jak dawniej)
Co może byc przyczyną braku zasilania? Jakiś bezpiecznik, przekaznik...? Jak zlokalizować usterke?
Ostatnio edytowano 13 lis 2006, 23:11 przez sandman, łącznie edytowano 2 razy
Mazda broni, mazda radzi, mazda nigdy cię nie zdradzi.
Początkujący

Od: 16 mar 2006, 16:01
Auto: Xedos9 2.0l V6 24V

Postprzez voytecku » 12 lis 2006, 22:56

A kontrolka CEL nie swieci sie? Zwykle przy czyms takim powinna sie zaswiecic i cos zwrocic, chyba ze czujnik jest przed kostka.

Pozdrawiam,
voytecku.

PS: Tak przy okazji, popraw temat :)
Forumowicz

Od: 12 sty 2005, 22:00
Auto: Fiat Stilo

Postprzez sandman » 12 lis 2006, 23:21

Nie wiem o jaka kontrolke ci chodzi, moze wiecej info na jej temat i czujnika. Ale wszystko na desce gasnie jak powinno. Temat juz poprawiłem
Mazda broni, mazda radzi, mazda nigdy cię nie zdradzi.
Początkujący

Od: 16 mar 2006, 16:01
Auto: Xedos9 2.0l V6 24V

Postprzez voytecku » 13 lis 2006, 00:12

sandman napisał(a):Nie wiem o jaka kontrolke ci chodzi, moze wiecej info na jej temat i czujnika

Kontrolka pali sie na zolto i wygladem przypomina kadlub helikoptera :)
Jest umieszczona po lewej stronie pbrotomierza.

Jesli chodzi o czujnik, to niestety nie wiem gdzie on moze byc. U mnie np wyrzuca blad P0170 –> Fuel Trim Malfunction. U Ciebie cos podobnego powinno zostac zwrocone przez komputer.

sandman napisał(a):Temat juz poprawiłem

Temat watku powinien miec nastepujacy format:

Brak zasilania pompki paliwa
Mazda Xedos 9 2.0L

Pozdrawiam,
voytecku.
Forumowicz

Od: 12 sty 2005, 22:00
Auto: Fiat Stilo