KOLOSALNE UBYTKI PŁYNU CHŁODNICZEGO
Strona 1 z 1
Witam , od pewnego czasu zacząłem zauważać , że magicznym sposobem znika płyn w zbiorniczku chłodnicy . Plam pod pojazdem brak , wężyki suche , oczy w płynie nie pływają , oleju w silniku nie przybyło ..więc cóż jest przyczyną ?
Ostatnio edytowano 21 cze 2015, 13:12 przez Kuki6996, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 13 gru 2014, 23:16
- Auto: Mazda Millenia 2003, silnik v6 Bena. USA – nie wszystko staje się proste :)
Mam tak samo, że co jakiś czas jak sprawdzam pod maską olej
to płynu chłodniczego też troszeczkę ubywa... Ale gdzie się podziewa?? ja nie wiem 

chyba jeb*a Ci uszczelka pod gofrem... pa jak się dymi...
Kuki6996 napisał(a):Ale nie musisz uzupełniać raz w tygodniu ...czy też musisz ?!
w zależności ile jeździsz- jak jakieś 5kkm tygodniowo to dolanie szklanki to nie problem

Masz płyn czy wodę?
Auto ostatnio było na czyszczeniu klimatyzacji – może tam coś naruszyli ?!
Ale korka od zbiorniczka ? Trzyma jak cholera jak zakręcisz :/ więc to chyba nie korek ...
Gazolina ! Brak , póki co ni było i nie będzie
chyba , że benzyna będzie po 6 ziko to stwierdzę , że wsadzam -a patrząc na ceny PB to może to faktycznie nastąpi 
Dopisano 17 cze 2015, 20:28:
Póki co będę po prostu uzupełniał ubytki
teraz odkładałem na malowanie , to mój priorytet 
Ale korka od zbiorniczka ? Trzyma jak cholera jak zakręcisz :/ więc to chyba nie korek ...
Gazolina ! Brak , póki co ni było i nie będzie
Dopisano 17 cze 2015, 20:28:
Póki co będę po prostu uzupełniał ubytki

- Od: 13 gru 2014, 23:16
- Auto: Mazda Millenia 2003, silnik v6 Bena. USA – nie wszystko staje się proste :)
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działów modelowych, w szczególności tytuł wątku. W razie potrzeby służę pomocą.
Pozdrawiam,
radar88
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Kuki6996 napisał(a):Ale korka od zbiorniczka ? Trzyma jak cholera jak zakręcisz :/ więc to chyba nie korek ...
>
Jeden korek jest od uzupełniania, jest normalny- a drugi na zbiorniczku, jest on z zaworem, ten zawór potrafi cuda zrobić. Ja na spr od Marka pożyczałem i to nie on był winowajcą, ale Ty możesz spróbować.
Te,at zamykam z powodu braku poprawy.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1