Gdzie podłączyć ten czujnik
Strona 1 z 1
Witam nabyłem niedawno mazde xedos 9 2,5 automat i mam problem mam nie podłączony czujnik (chyba temperatury)przy korku po lewej stronie nie wiem do czego służy i gdzie powinien być podłączony proszę o pomoc.Pozdrawiam
-
tygrys36
to zdecydowanie jest czujnik temperatury, obok powinien być drugi jednoprzewodowy czujnik dzięki któremu działa wskaźnik temperatury... powinna tam w okolicy zwisać wiązka od tych czujników z wtyczkami, czy masz problemy z odpaleniem ? Ile tam jest czujników/wtyczek koło tego korka? bo coś mi świta... chyba żeee => model '93, silnik jest nie z tego auta i ten czujnik nie ma być podłaczony, bo z tyłu widać właściwy czujnik zielony z założoną wtyczką
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
to jest zdjecie podlądowe u mnie ten jest nie wpięty i nie widać wtyczki ale z tyłu mam drugi który jest wpięty,a skąd ta kostka powinna wychodzić bo chba ważna jest najwyżej dorobię kabelki.Proszę o pomoc to zdjęcie mojego silnika
Dopisano 8 maja 2013, 08:10:
zdjęcie mojego silnika
Dopisano 8 maja 2013, 08:10:
zdjęcie mojego silnika
-
tygrys36
Wtyczka powinna wychodzić z tej samej wiązki co pozostałe, od czujnika obrotów temperatury i od wskaźnika. Jeśli jej nie ma a nie powinno jej być skoro masz rocznik 96 to można podejrzewać ze silnik był w twoim aucie wymieniany, albo sam króciec był wymieniony kiedyś. Nowsze modele miały dwa czujniki, starsze miały trzy
pozostaje ci z tym żyć...
Don't hate me, i'm just an alien....
In rock we trust
In rock we trust
Lefty_X9 napisał(a):U mnie jest identycznie, również nie jest podłączony.
Raczej na pewno nic nie było wymieniane.
U mnie przy tym korku płynu chłodzącego nie ma w ogóle czujnika.
Jest tylko ten drugi, który umieszczony jest głębiej.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1