Millenia TA KL – co to za rurka + problem ze świecą
Strona 1 z 1
chodzi o tą na zdjęciu, u mnie kończy się w okolicach obudowy filtra powietrza dyndając bez celu. Wie ktoś gdzie powinna byćpodłączona?

Ostatnio edytowano 13 lip 2011, 22:30 przez Button, łącznie edytowano 1 raz

- Od: 17 paź 2006, 07:47
- Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV
Możesz się wstrzymać do jutra, ja mam ściągnięty kolektor dolotowy i wiele więcej więc do wszystkiego mam dostęp
Zerknę co i jak i myślę że się dowiemy co to 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Gratuluje udanej naprawy<jupi>
ja kiedyś coś tam grzebałem przy przepustnicy i zapomniałem to podłączyć z powrotem pojeździłem tak kilka dni z dyndającym i nic się nie stało po założeniu również zero efektów
jeśli dobrze pamiaętam to jest EGR Vent czy jakoś tak więc najgorsze co mogło się stać to zaciągnięcie
jakichś pyłków do kolektora przez ten wężyk
ale jak zobaczyłęm po odkręceniu przepustnicy jak wygląda mój kolektor w środku to mało nie zemdlałem
na widok tego co sam egr tam ładuje normalnie więc przez ten wężyk to może z jeden promil syfu naleci

ja kiedyś coś tam grzebałem przy przepustnicy i zapomniałem to podłączyć z powrotem pojeździłem tak kilka dni z dyndającym i nic się nie stało po założeniu również zero efektów
jeśli dobrze pamiaętam to jest EGR Vent czy jakoś tak więc najgorsze co mogło się stać to zaciągnięcie
jakichś pyłków do kolektora przez ten wężyk
ale jak zobaczyłęm po odkręceniu przepustnicy jak wygląda mój kolektor w środku to mało nie zemdlałem
na widok tego co sam egr tam ładuje normalnie więc przez ten wężyk to może z jeden promil syfu naleci
Sprzedam lampy do mileni.
- Od: 22 sty 2011, 18:57
- Auto: X9 niestety już niemam
cholernie brzydki i kanciatyLS400 '95r
Button napisał(a):kurczę ja nie widzę miejsca gdzie mógłbym to podłączyć
... patrzysz w takim wypadku, gdzie dana rurka sięga i tam szukasz miejsca aby to "wetknąć".
Wbrew pozorom ta głupia metoda często się sprawdza
Dotyczy to także przewodów elektrycznych.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Strona 1 z 1