Jakie są najmocniejsze alternatory w mazdach v6
1,8v6 90A (mx3 )
2,5v6 110A (mx6 , 626 , xedos )
spotkałem sie z opiniami ze xedos 9 w wersji USA miały alternatory 130A i 150A czy to prawda mogłby ktoś sprawdzić jaki ma u siebie alternator jakiej mocy
Szukam najmocniejszego ponieważ ma być przeznaczony do Car Audio
Najmocniejszy alternator do v6 (TA)
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 16 maja 2014, 19:07 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tytułu i przeniesienie w odpowiedni poddział
Powód: Poprawa tytułu i przeniesienie w odpowiedni poddział
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
mlody1921 napisał(a):Szukam najmocniejszego ponieważ ma być przeznaczony do Car Audio
Zerknij <A href="http://cgi.ebay.com/ebaymotors/95-2002-MAZDA-MILLENIA-185-AMPS-HI-OUPUT-ALTERNATOR_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118Q2el1247QQcategoryZ33573QQihZ007QQitemZ170160231123QQrdZ1QQsspagenameZWD1V">tutaj</A>.
Pozdrawiam,
voytecku.
voytecku wow no taki to by sie przydał
a u nas używke można kupić taka bo rozmawiałem z panem Wieśkiem mówił ze korbę można przekręcić bo w 2,3 jest na większy pasek ale on ma 120A od milleni a mi trzeba wiekszy kolo 140 w górę
a u nas używke można kupić taka bo rozmawiałem z panem Wieśkiem mówił ze korbę można przekręcić bo w 2,3 jest na większy pasek ale on ma 120A od milleni a mi trzeba wiekszy kolo 140 w górę
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Witam, przy okazji tego wątku pytanko:
właśnie "kończy" mi się według mojego elektryka alternator (raz pękło uzwojenie po zalaniu wodą i co miesiąc półtora szczególnie po deszczach ciągle mi usterka wraca) , niestety w sklepach motoryzacyjnych nie mogą mi znaleźć numeru katologowego tej części. Zazwyczaj kończy się na wersji Xenos 9 2.0 V6, o wersji 2,5 V6 ani słowa, o Milleniach nie wspominając. Może moglibyście mi podpowiedzieć jaki to będzie numer abym mógł popytać się o dostępność w hurtowniach? Ewentualnie znacie jakiś dobry zakład elektryczny z Dolnego Śląska regenerujący tego typu sprzęt? Niestety dziś sprawdziłem i na allegro są tylko dwie oferty z drugiego końca Polski i nie za bardzo chcę ryzykować kupno "złomu".
Z góry dzięki
właśnie "kończy" mi się według mojego elektryka alternator (raz pękło uzwojenie po zalaniu wodą i co miesiąc półtora szczególnie po deszczach ciągle mi usterka wraca) , niestety w sklepach motoryzacyjnych nie mogą mi znaleźć numeru katologowego tej części. Zazwyczaj kończy się na wersji Xenos 9 2.0 V6, o wersji 2,5 V6 ani słowa, o Milleniach nie wspominając. Może moglibyście mi podpowiedzieć jaki to będzie numer abym mógł popytać się o dostępność w hurtowniach? Ewentualnie znacie jakiś dobry zakład elektryczny z Dolnego Śląska regenerujący tego typu sprzęt? Niestety dziś sprawdziłem i na allegro są tylko dwie oferty z drugiego końca Polski i nie za bardzo chcę ryzykować kupno "złomu".
Z góry dzięki
Każdego dnia, ku wyzwaniom i przeznaczeniu... 
- Od: 1 paź 2009, 21:32
- Auto: Mazda Millenia 2,5 V6 + LPG
Jeśli to model od 96r to dla KL-ki numer kat. alternatora jest KLK118300 przynajmniej do X9.
Możesz sprawdzić na allmazda.net lub autopartmaster.com – jeśli rocznik wcześniejszy też tam napewno znajdziesz.
Tak z ciekawości... czym się przejawia ta ustarka alternatora w Twoim przypadku?
Możesz sprawdzić na allmazda.net lub autopartmaster.com – jeśli rocznik wcześniejszy też tam napewno znajdziesz.
Tak z ciekawości... czym się przejawia ta ustarka alternatora w Twoim przypadku?
Dodam, że z częściami do alternatorów z X9 jest spory problem (ogólnie do japońskich alter.). Zazwyczaj zamawiamy drugie całe.
- Od: 17 lip 2010, 14:06
- Auto: Xedos 9
Wiesz co, przeczytałem ten wątek ale jak piszą to tylko o Wieśku z Tarnowa, poza tym tamten gość z silnikiem do wymiany jest z Łodzi więc i tak nie moje rejony. Moja Millenia ma rocznik 1994, masz może numer kat. alternatora poniżej 1996 r.?
Kiesy napisał(a):Moja Millenia ma rocznik 1994, masz może numer kat. alternatora poniżej 1996 r.?
w katalogu do Xeda 9 od IX.1993 – KL4718300
przy okazji masz tu numery zamienników z allmazda.net:
20-224-150-1102 TRISCAN
ADM51141NS BLUE PRINT
J5113043 HERTH+BUSS JAKOPARTS
LRA01522 LUCAS
Kiesy możesz jeszcze spróbować w autostarterze w Jaszkówce koło Kłodzka
--> http://www.autostarter.eu/
--> http://www.autostarter.eu/
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
voytecku napisał(a):Kup sobie nowke sztuke na ebayu i zapomnij o problemieNowe zamienniki sa w okolicach $80
No to faktycznie za psie pieniądze można kupić. Tyle że mój angielski jest za słaby na kupowanie w ebayu. A jak już na ten temat rozmawiamy... orientujecie się jaki jest koszt wysyłki?
.jano. napisał(a):Tak z ciekawości... czym się przejawia ta ustarka alternatora w Twoim przypadku?
Zaczęło się od tego że po kupnie auta jeszcze przez brata (potem mi auto sprzedał) wymieniali mu uszczelki pod klawiaturą zaworów (silnik miał ledwie 133tys ale były już lekko sparciałe). Niestety mechanik prawdopodobnie źle skręcił pokrywę (podejrzewam że za mocno) i olej zaczął sobie powolutku kapać. Potem jeszcze dwóch "fachowców" próbowało to naprawić (wymiana uszczelki, potem planowanie pokrywy – niestety bez pozytywnego do dziś skutku). Pewnego dnia latem olej dostał się do alternatora i coś się w nim zepsuło. Elektryk go zrobił, pochodził 2 m-ce do felernego oberwania chmury. Ja i kilka aut pod wiaduktem wpadliśmy w większą wodę i jakimś sposobem wlała mi się do alternatora. Skutek – pękło uzwojenie. Posklejali, polepili i tak jeździłem do listopada kolejne 2 m-ce aż po jednym bardzo deszczowym dniu znów się zaświeciła kontrolka na czerwono. Elektryk oddał mi po 2 dniach auto i powiedział że nie chce mnie już więcej widzieć z tym alternatorem. Po tej przygodzie stwierdziłem że trzeba szukać nowej/regenerowanej części. Podjechałem w Świdnicy do sklepu z tego typu częściami. Ponieważ kolo ze sklepu nie mógł znaleźć w katalogu mój alternator wyszliśmy na zewnątrz poszukać opisu. Pierwsze co powiedział jak podniosłem maskę "O regulator to ma Pan od malucha" (sic!) Nawet nie chcę myśleć co tam w środku alternatora robili, na razie jeżdżę (co dzień 120km) i auto chodzi ale mam przeczucie że nadejdzie kres. Teraz chcę kupić nową część i zmienić elektryka. Ot i cała historia
Koledzy małe pytanko, mam sposobność kupić alternator z 2,5l V6 pochodzącej od Forda Probe (gość ma do sprzedania cały silnik z osprzętem). Słyszałem że jest to ten sam który montowali w naszych Milleniach. Sądzicie że osprzęt będzie również pasował?
Wiem że Ford Probe miał nawet tą samą skrzynie AT co TA,budowa silnika jak widziałem jest ta sama lecz jak to jest wszystko rozwiązane w nadwoziu forda...tego nie wiem,lecz przypuszczam że wszystko powinno pasować,wygląd jednostki na pierwszy rzut oka nie wydaje się inny lecz to powinna powiedzieć osoba,która miała/ma taki egzemplarz i wyrazić swoją opinię na ten temat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1