Millenia czarny dym z rury (TA KL)

Postprzez Janusz626 » 21 lut 2010, 18:05

Wodzu napisał(a):Mam OBD-I taka puszeczke pod maską,....okazalo ze led mi padł :P a juz myslełem, że nie mam błędów. ....Dioda mruga 4 cyfrowymi błędami

...jesli masz pod maska (choc to bez roznicy) ale jak mruga ci 4-ro cyfrowymi kodami to daje sobie ..... odciac ze masz OBDII <nauka>

Ja sobie zrobilem i polutowalem z wtyczki z allegro do naszego zlacza taki ni to czytnik ni to scaner ale cos co mi wyswietla kody blyskowe bledow, a po przelaczeniu pstryczkow mam dostep oczywiscie do bledow ABS, A/C, SRS itd <jupi>
...bo dioda i zworka juz mnie wnerwiala a teraz mam na kabelku i wsiadam do kabiny i siup :D
Forumowicz

Od: 11 wrz 2007, 16:14
Auto: Mazda 6 2.0 Sky-G 2017 SkyPassion

Postprzez Wodzu » 21 lut 2010, 20:33

Janusz podeslesz mi fotki tego wynalazku :)?? bede wdzieczny zrobie sobie taki sam :P jesli pozwolisz :)
EX XEDOS 9
Moja EX
Obrazek
Forumowicz

Od: 22 mar 2005, 12:38
Auto: BJ 2.0 :D, Demio 99r

Postprzez Janusz626 » 27 lut 2010, 11:04

Wodzu foty juz masz na PW

U mnie przestal puszczac baka na czarno podczas rozruchu zimnego silnika.

...odslepilem EGR i tyle <jupi>

Na zimnym odpalanie usprawnilo sie na ssaniu czyli nie ma juz spadku obrotow, tylko od razu jakies 1800 i dopiero w miare lapania temp. spadaja... a wczesniej mialem 2000 spadaly do 1400 (i wtedy kopcil na czarno) poczym za chwilke znow wzrastaly do 1800 i dopiero powoli schodzily jak lapal temperature silnik :)

EDIT 15.04.2010
odnosnie czarnego dymka przy porannym odpalaniu to j/w pisalem poprawilo sie jak odslepilem WEGR ale jednak to nie to.
Czarny dymek pojawial sie w momencie jak obroty spadaly i pozniej rosly, okazalo sie ze nie mialem ustawionych prawidlowych wolnych obrotow na srubie w przepustnicy, teraz podwyzszylem i "chyba" mam prawidlowo gdzies okolo 650rpm i czarny dymek zniknal juz ponad tydzien obserwacji i jest ok, rowniez odpalanie jest takie jak powinno byc, czyli nie ma spadku obrotow tylko od razu winduje teraz na okolo 1500 i w miare nagrzewania powoli spadaja <jupi>

a w serwisowce jak byk napisane jest zeby tej sruby nie ruszac <czytaj>
Forumowicz

Od: 11 wrz 2007, 16:14
Auto: Mazda 6 2.0 Sky-G 2017 SkyPassion