Witam,
Przez dłuższy czas nie mogłem znaleźć przycisku do szyberdachu, a jak już się udało to ceny były horrendalne. Postawiłem więc na wydruk 3D, zrobiłem model w programie CAD i dałem na drukarkę. Efekt zadowalający: szyberdach działa trzeba tylko psiknąć sprayem pod kolor wnętrza. Zachęcam do stosowania tej technologii i wcale nie jest powiedziane, że większy detal będzie kosztował więcej. Główne kryterium ceny opiera się na czasie wydruku a nie na ilości zużytego materiału. Czas wydruku zależy od stopnia skomplikowania modelu. Jeśli Was to zaciekawi to chętnie służę pomocą w zamodelowaniu jak i w wydruku.
Pozdrawiam
Wydruk 3D plastików ciężko dostępnych (TA)
Strona 1 z 1
Uchylanie jest, a tego przycisku od przesuwania przód tył nie dorobiłeś?
Pomysł interesujący, ale wygląda kiepsko jeśli nie ma tego pstryczka od przesuwania, bo on zastawiłby tą przednią część przełącznika.
Zawsze to jakaś alternatywa
Pomysł interesujący, ale wygląda kiepsko jeśli nie ma tego pstryczka od przesuwania, bo on zastawiłby tą przednią część przełącznika.
Zawsze to jakaś alternatywa

Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
O zaraz zaraz. Czyli tu czegoś brakuje? Kupiłem X9 już z połamanym przyciskiem tak jak na foto. Myślałem, że nic więcej tam nie idzie.
Ale mój przełącznik pozwala na chowanie szyberdachu pod dach(do środka). Chcesz powiedzieć, że jest możliwość tylko nachylenia szyberdachu i to odbywa się za pomocą mojego wydrukowanego przycisku?
A za chowanie się szyberdachu odpowiada inny przełącznik?
Ale mój przełącznik pozwala na chowanie szyberdachu pod dach(do środka). Chcesz powiedzieć, że jest możliwość tylko nachylenia szyberdachu i to odbywa się za pomocą mojego wydrukowanego przycisku?
A za chowanie się szyberdachu odpowiada inny przełącznik?
- Od: 15 sie 2016, 22:12
- Auto: Mazda Xedos 9 2.5l 2001r
Oryginalny przełącznik wygląda tak.
Przycisk z napisem TILT odpowiada za uchylanie i zamykanie (tylną stronę szyberdachu w górę i w dół)
Natomiast przycisk SLIDE odpowiada za przesuwanie do tyłu (od dach i zamykanie)
Przycisk z napisem TILT odpowiada za uchylanie i zamykanie (tylną stronę szyberdachu w górę i w dół)
Natomiast przycisk SLIDE odpowiada za przesuwanie do tyłu (od dach i zamykanie)

Dzięki Kociak500 za wysyłkę, ale jednak przełączniki od 323f nie nie pasują. Same "dzyndzle" wyglądają tak samo jak do xedos 9 ale są całkowicie inaczej mocowanie w korpusie. Kostki też inne. Tak że próba zakończona niepowodzeniem. Ale ważne, że w ogóle podjęta. Piszę tego posta dla potomnych.
- Załączniki
-
-
-
- Od: 15 sie 2016, 22:12
- Auto: Mazda Xedos 9 2.5l 2001r
Są identyczne, jedynie kolorystycznie się różnią. Ale pasują i działają jednakowo 

Strona 1 z 1