komputer zamka centralnego (za bezpiecznikami)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez michal_plac » 2 sie 2013, 13:03

Witam!
Posiada ktoś schemat pinów we wtyczkach do komputera zamka centralnego? Poprzednio aktywował mi się fabryczny alarm a nie posiadam pilota i aby uruchomić auto musiałem wypiąć ten komputer i jeżdżę bez niego ale codzienność bez centralnego zamka jest uciążliwa i przyszedł czas coś z tym zrobić. Na domiar złego komputer ten odpowiedzialny jest również za halogeny i światła przeciwmgłowe jak i lampki w drzwiach. Chodzi o Mazdę Xedos 9 z 95r. schematy z Millenii są ok ale na dostępnych schematach Millenia ma 3 wtyczki do tego kompa a w Xedzie są 2.
Forumowicz

Od: 10 lip 2013, 13:53
Auto: Mazda Xedos 9 2.5 v6 24v 1995r. manual

Postprzez radar88 » 19 sie 2013, 11:16

To omijasz brakującą wtyczkę i sprawę masz rozwiązaną, ja dzięki temu schematowi naprawiłem swój CZ.
Co do starego fabrycznego CZ to radyjko masz jak dobrze pamiętam za tylną kanapą, może jak je odłączysz to zamek się odblokuje.
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez michal_plac » 20 sie 2013, 11:00

Niestety na tym schemacie wtyczki są całkiem inne. Inne rozmieszczenie pinów i inne kształty. Starego kompa nie podłącze bo aktywowany był alarm i jak go podepnę to znowu odetnie zapłon i zacznie trąbić :)
zamierzałem na nowej płytce wydrukować i skonstruować komputer do wszystkiego prócz alarmu :)
najlepsze jest to że alarm podpięty mam do klaksonu a jak wiemy w X9 jest on bardzo donośny, kiedy mi się aktywował stałem pod urzędem skarbowym <glupek2> wszystkie okna się zapełniły ludźmi zanim znalazłem przekaźnik od klaksonu (klemy porządnie dokręcone były) a sygnał był ciągły parę minut.
Forumowicz

Od: 10 lip 2013, 13:53
Auto: Mazda Xedos 9 2.5 v6 24v 1995r. manual