Światła przeciwmgłowe TA KL

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez radar88 » 5 cze 2011, 12:02

Witam, jak niektórzy wiedzą moja mazda w grudniu miała mała przygodę i auto naprawiłem, lecz nie o tym tu.
Panowie/Panie mam problem związany ze światłami przeciwmgłowymi tylnymi. Xedosy je miały, Millenie nie,kawałek wiązki mam z Millenii, co się wiąże z problemem tych świateł, gdyż ich nie mam. Schemat elektryczny posiadam, lecz Millenia '96 i uwzględnione są światła przeciwmgłowe przednie. Przenie działają. Czy ktoś może powiedzieć, jak przywrócić tył do życia aby świecił. Reszta świateł świeci.
Dodam iż masa jest i dochodzi, ponieważ świecą światła wstecznego,masa jest wspólna tych świateł.

Pozdrawiam,
radar88
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez Misiowy » 5 cze 2011, 23:41

Niestety w wiring manulal jaki mamy nie ma ani słowa o tylnych światłach przeciw mgielnych bo amerykańce ich nie muszą mieć za to na złączu wiązki możesz mieć wykożystany ten pin do czego innego np obowiązkowych za oceanem obrysówek, które to skolei dostają prąd ale nie świecą bo nie masz oprawek w xedzie
Napewno musi być osobny przekaźnik od tylnej lampy przeciwmgielnej skoro można włączyć je sekwencyjnie przód\ tył i zapalają ci się stosowne kontrolki na desce rozdzielczej . Niestety nie jestem w stanie tobie powiedzieć gdzie go szukać,ale spróbuj go odszukać na słuch i sparawdź czy włancza ci napięcie idące w wiązkę dowiesz się jaki to kolor przewodu potem mierniczek
albo nawet lepiej żarówka na 2 kablach jeden wpinasz do masy a drugim szukasz na złączu prądu i tu praktyczna rada skombinuj sobie do tej żarówki takie kabelki najlepiej do jednego przylutuj na stałe małego krokodylka a do drugiego dużą krawiecką igłę którą bedzie można nakuć przewód bez ściągania izolazji i kaleczenia wtyczek
Jak znajdziesz plus to wyłaczasz światła wyłacznikiem na desce i żarówka musi zgasnąć
Jak już znajdziesz ten przewód to tylko kawałek kabelka podlutować, dobrze taśmą do wiązki przymocować i podłączyć w kloszu
Ja na twoim miejscu zaczoł bym szukać tego przewodu w miejscu gdzie wpiołeś ten kawałek wiązki od mileni i dołożył jeszcze jeden przewód do tej nowej wiązki
Sprzedam lampy do mileni.
Forumowicz

Od: 22 sty 2011, 18:57
Auto: X9 niestety już niemam
cholernie brzydki i kanciatyLS400 '95r

Postprzez radar88 » 14 cze 2011, 13:11

Światła już są. Schemat Milleni faktycznie tego nie obejmuje.
Dla potomnych:
U mnie kolory kabli:
Niebieski/żółty pasek
Zielony
Brązowy
One wchodzą w przekaźnik H300, znajduje się za tylną kanapą.

Efekt :
Obrazek

Nie to nie światła dodatkowe do drogowych jak w milleni to są przeciwmgłowe, jedno przerabiałem osobiście aby świeciły lewy i prawy.

Pozdrawiam,
radar88
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap