No więc podepnę się do tematu.
Już pisałem swój temat lecz nie mogę go odszukać.
Ostatnio zagościł u mnie znajomy Janusz (Janusz626),opowiedziałem mu co się dzieje,doszedł do wniosku że może siłownik i abym porozpinał drzwi,tak też zrobiłem.
No więc:
Problem mam taki:po włożeniu bezpiecznika 30A odpowiedzialnego za DOOR LOCK (centralny zamek) auto mnie się zamyka i słychać jak wszystkie siłowniki łącznie ten w klapie popychają zamki do zamykania się,po odpięciu drzwi i zostawieniu samej klapy sytuacja ta sama,po odpięciu klapy i przy podpięciu drzwi najpierw T.L. (tył lewy) drzwi się zamknęły więc odpiąłem drzwi i podpiąłem T.P. i to samo,przypomnę iż chciałem podłączyć jednostkę sterującą z pilota i od tamtej pory zamek się zamyka i

.Po odcięciu zielono,białego kabla zamek się nie zamyka lecz za to otwieranie działa bez zarzutu (UN LOCK) a przycisk LOCK nie działa,po spięciu kabla auto dalej wariuje i się zamyka nawet po zamknięciu wszystkich drzwi jest słychać bez przerwy jak popycha zamykanie.
Więc siłowniki są w porządku,po rozpięciu wniosek jest prosty a nie uwierzę że wszystkie padły na raz,zwarcie w instalacji całkiem możliwe. Może ktoś ma jakiś pomysł

Pozdrawiam