Radio 2DIN
1, 2
Zastanawiam się nad tym czy warto wymienić Pioneera'a 5600(którego mam obecnie) na fabryczne radio Bose z nowszego modelu(pojawiły się takie na a..egro).Wie ktoś może jakie ono ma "osiągi'' oraz które będzie lepiej grało.Pozdrawiam i czekam na opinie.
Zapraszam wszystkich miłośników aut japońskich do Klubu Japanese Fanatics. www.japanese-fanatics.com
Miłośnik prawdziwej motoryzacji – wróg pseudo-ekologii
- Od: 27 gru 2007, 22:59
- Auto: Były: Mazda 626 2.0 GD
Mazda Xedos 9 KL Manual
Subaru Impreza WRX Sports Wagon GD
Jest: MB E50 AMG
Ja wyrazam swoja subiektywna opinie w taki sposob! Sam osobiscie wolalbym oryginalny sprzet... ale pioneerki czy jvc to sprzety dobrej klasy i jezeli kupisz z wyzszych polek to na pewno bedziesz zadowolony!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbieram na MM (jak długo nie wie nikt)
tzn ja mam tego Pioneer'a w aucie,a zastanawiam sie nad oryginałem bo będzie lepiej wyglądał,tylko kwestia czy grac będzie lepiej.Nie wiem jaką ma moc i jak sprawdza się w praktyce.
Zapraszam wszystkich miłośników aut japońskich do Klubu Japanese Fanatics. www.japanese-fanatics.com
Mazda Xedos 9 KL Manual
Wiesz oryginalki byly robione chyba z mysla zeby graly optymalnie z seryjnymi glosnikami tid itp.. Jestes na tyle audiofilem zeby czuc roznice miedzy wysokimi niskimi i srednimi tonami... to oporcz radia bedzieszmusial po kolei wymieniac glosniki... w USA firma Bose nie ma najlepszej opini... dlaczego nie wiem sam... jak chcesz dobry dzwiek audio to na samym radio nie bedzie moglo sie skonczyc..
Reasumujac albo ALPINE albeo Ori
Powodzenia..
Reasumujac albo ALPINE albeo Ori
Powodzenia..
Ostatnio edytowano 25 mar 2008, 16:32 przez exkita, łącznie edytowano 1 raz
Czyli chyba zostanę przy Pionku
Ten co mam może nie jest efektowny,ale jak rozmawiałem z gościem od nagłośnienia to powiedział,ze to jeden z lepszych jeśli chodzi o jakość dźwięku.Zostaje więc pomyśleć nad lepszymi głośniczkami.Najgorsze,że nie bardzo pasuje mi wizualnie do reszty konsoli,bo jest srebrny,ale jakoś to będę musiał przeżyć 
Mazda Xedos 9 KL Manual
Hmm pedzelek, farbka i jechane
hehehe zart maly... ja szczerze mam sony w swojej furce tez srebrna a caly panel i kokpit czarny – lekki kontrast.. ale w zasadzie patrze na droge jak jezdze
Pozdrawiam
PS. Nigdzie ale to nigdzie nie moge znalezc model 5600 (jest takie w ogole) ?
Pozdrawiam
PS. Nigdzie ale to nigdzie nie moge znalezc model 5600 (jest takie w ogole) ?
To jest Pioneer DEH-P5600MP
Mazda Xedos 9 KL Manual
Martinez81 napisał(a):Zastanawiam się nad tym czy warto wymienić Pioneera'a 5600(którego mam obecnie) na fabryczne radio Bose z nowszego modelu(pojawiły się takie na a..egro).Wie ktoś może jakie ono ma "osiągi'' oraz które będzie lepiej grało.Pozdrawiam i czekam na opinie.
Osiagi ma bardzo dobre i dobrze gra, ale przerobka pod fabryczny zestaw bedzie malo oplacalna. Potrzebujesz nie tylko samo radio, ale do tego glowny wzmacniacz i glosniki ze wzmacniaczami plus nowa wiazka.
Jesli koniecznie chcesz miec fabryczne audio, kup radio z wewnetrzna zmieniarka na 6CD, ale nie BOSE tylko takie zwykle.
Pozdrawiam,
voytecku.
Tak,więc za dużo zachodu.To już lepiej sprzedać to,które mam,troszkę dołożyć i kupić "wyższego"nowego pionka w kolorze czarnym(będzie pasował kolorystycznie do wnętrza).Dzięki za rady i pozdrawiam.
Mazda Xedos 9 KL Manual
witajcie.
Powiecie mi jak wyjąć to orginalne radio Panasonica z Millenii?
Walczyłem z nim srubokrętem i nożem i nic
Powiecie mi jak wyjąć to orginalne radio Panasonica z Millenii?
Walczyłem z nim srubokrętem i nożem i nic

Italiano napisał(a):mckoper to jest radio 2DIN ? I jesteś pewien że to panasonic?
Tak 2DIN i na 100% Panasonic
i jeszcze jedno przy okazji
Patrz...znalazłem coś takiego...pewnie trzeba ściągnąć ramke coby radio wytrachać. A co do głośników to jest gdzieś temat na Forum . Spróbuj użyć Szukajki.
EDIT: W dziale Car Audio jest temat przyklejony o rozmiarze głośników.

EDIT: W dziale Car Audio jest temat przyklejony o rozmiarze głośników.

W oczekiwaniu na nowy podpis...
Aha czyli musze troche porozkręcać
Dzięki 
Zeby wyjąć to radio musisz zdjąć zaślepki na końcach z prawej i lewej te paski .(ok 3mm) [ ] tak wyglądają.
Pod nimi masz 4 otwory po jednej stronie włóż odpowiedniej grubości kołki lub gwoździe
i wyciągaj.
Wiesiek.
Pod nimi masz 4 otwory po jednej stronie włóż odpowiedniej grubości kołki lub gwoździe
i wyciągaj.
Wiesiek.
Naprawie wyremontuje każdy silnik do mazdy , KJ.KL.KF.M6.CX7
Posiadam własne części specjalizacja Mazdy.
Posiadam własne części specjalizacja Mazdy.
- Od: 31 lip 2005, 18:04
ok dzięki
tak sie zastanawialem nad tymi dziurkami
Italiano tak wyglada moj Panasonic

Italiano tak wyglada moj Panasonic

Ja sprzedałem fabryczne radio {oczywiscie najnowsze} miałem wersje co łykała 6 płyt CD,było to wygodne. Kupiłem sobie szufladke,bo dzióra po 2 DIN duza,załozyłem bez problemu radyjko,co do wyglądu to dosc miło to wygląda bo mam jasne wnetrze a radio jest srebrne wszystko elegancko spasowało.Co do fabrycznego zestawu to miałem dwie millenie i w jednej był sprzet ze wzmacniaczem,i dla mnie grało to bardzo srednio (zreszta ja i tak sprzet wymieniałem ,to mnie to nie bardzo przeszkadzało ze kiepsko gra) najlepiej wymienic głosniki i radio.
MILLENIA.zebys ty jeszcze gotowac umiała.
ALPINE 9812
PHONOCAR HT-1601
AUDISON LRX 1400
AUDISON VR 209
2X ROCKFORD FOSGATE
ALPINE 9812
PHONOCAR HT-1601
AUDISON LRX 1400
AUDISON VR 209
2X ROCKFORD FOSGATE
- Od: 14 sie 2006, 07:14
- Auto: MILLENIA 2.5