Wkładka zamka, bembenek zamka.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez sandman » 15 gru 2007, 13:04

Witam!

Chcąc aby moje auto zamykało sie z kluczyka rozebrałem wkładki i okazało sie ze bębeneki sa urwane w połowie jakby przy próbie kradziezy. Czy wkładki zamka w X9 sa takie same jak w X6? Ma moze ktos tanio na odsprzedanie?

A jesli chcecie swoje zameczki zregenerowac, to znaczy usunąć nalot z aluminium, polecam torebke kwasku cytrynowego i pół szklanki gorącej wody. Kompiel w takim roztworze doskonale czysci. Potem przesmarowac i gotowe.

Pozdrawiam.

EDIT BY MOD: Masz dużego plusa za prawidłowo nazwany Temat/Opis. :)
Mazda broni, mazda radzi, mazda nigdy cię nie zdradzi.
Początkujący

Od: 16 mar 2006, 16:01
Auto: Xedos9 2.0l V6 24V

Postprzez sandman » 18 sty 2008, 21:07

Zameczki mam juz sprawne, kupiłem używki na allegro po 30zł za sztuke z czujnikiem, mi nie pasowały do mojego kluczyka tylko 2 zapadki wiec nie jest tak zle, srubokrentem nie da rady otworzyc :) . Nie dajcie sie zrobic w konia, na początku sie załamałem. Jeden facet chciał 100 za strone, a spece od zamków powiedział ze nowy bembenek to około 200zł.
Mazda broni, mazda radzi, mazda nigdy cię nie zdradzi.
Początkujący

Od: 16 mar 2006, 16:01
Auto: Xedos9 2.0l V6 24V

Postprzez trojanrob » 21 lut 2008, 20:37

w Szczecinie biorą 40,– za naprawę wkładki.
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz

Od: 26 mar 2005, 00:44
Auto: była Millenia S 2.3 V6 24v