Licznik wymiana na poliftowy
No ale u mnie nawet tego nie ma po odlaczeniu aku. To ciekawe jak to wyszlo ze u Ciebie tak to dziala
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
No dziwne, a to nie pierwszy poliftowy licznik w którym to widziałem
taka ciekawostka, wiedzieliście że LED podświetlający wskazówkę jest we wskazówce? łatwo się wskazówki demontuje ale trzeba pamiętać żeby je dobrze docisnąć przy zakładaniu bo nie zaświecą, kiedyś znajomy miał taki problem jak kupił polifta że mu same wskazówki nie świeciły, ewidentnie ktoś grzebał w liczniku, w moim w zasadzie też, bo świetlówka od podświetlenia jest wymieniona, ale co się dziwić za takie pieniądze...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
taka ciekawostka, wiedzieliście że LED podświetlający wskazówkę jest we wskazówce? łatwo się wskazówki demontuje ale trzeba pamiętać żeby je dobrze docisnąć przy zakładaniu bo nie zaświecą, kiedyś znajomy miał taki problem jak kupił polifta że mu same wskazówki nie świeciły, ewidentnie ktoś grzebał w liczniku, w moim w zasadzie też, bo świetlówka od podświetlenia jest wymieniona, ale co się dziwić za takie pieniądze...
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
jedrzej07 napisał(a):No ale u mnie nawet tego nie ma po odlaczeniu aku. To ciekawe jak to wyszlo ze u Ciebie tak to dziala
Bo zanim dokręcisz klemę z głową pod maską to jak wejdziesz do kabiny to po pokazie- raz jeden to widziałem u siebie, tylko kto inny klemy podłączał a ja byłem w środku
No licznik podłączony w 83% na chwilę obecną.
Działają kontrolki, wskazanie paliwa i temperatury, obroty, został sygnał prędkości i selektor skrzyni, przedlifty od 98 roku nie miały sygnałów selektora podciągniętych do licznika.
W każdym razie, to już jutro czy pojutrze, jak będzie czas...
Działają kontrolki, wskazanie paliwa i temperatury, obroty, został sygnał prędkości i selektor skrzyni, przedlifty od 98 roku nie miały sygnałów selektora podciągniętych do licznika.
W każdym razie, to już jutro czy pojutrze, jak będzie czas...
In rock we trust
In rock we trust
Moi Państwo, zrobiłem, działa, prędkość, obroty, paliwo, temperatura, kontrolki wszystkie oprócz CheckEngine, no ale tego mi się już nie chce szukać... chyba że przy podłączaniu radia jutro będę miał wenę.
Nie obyło się bez "wyważania otwartych drzwi" w przypadku sygnału prędkości, no ale nikt nie jest doskonały![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Podsumowując, da się to zrobić, wystarczy podłączyć wszystko wg schematu, dociągnąć przewody od selektora biegów z komory silnika jeśli takich nie macie, a z tego co wiem to roczniki od 96 nie mają kontrolek biegów.
Zostało poskładać wszystko do końca i podłączyć wreszcie TravelPilota po 3 latach:]
Kilka zdjęć... dokładnie trzy:
Nie obyło się bez "wyważania otwartych drzwi" w przypadku sygnału prędkości, no ale nikt nie jest doskonały
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Podsumowując, da się to zrobić, wystarczy podłączyć wszystko wg schematu, dociągnąć przewody od selektora biegów z komory silnika jeśli takich nie macie, a z tego co wiem to roczniki od 96 nie mają kontrolek biegów.
Zostało poskładać wszystko do końca i podłączyć wreszcie TravelPilota po 3 latach:]
Kilka zdjęć... dokładnie trzy:
In rock we trust
In rock we trust
Brawo! Kawał dobrej roboty! 
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
No pięknie, po wielu dniach męczarni, mierzenia, sprawdzania, telefonów i porównywania udało się.
Zbieraj ordery, dyplomy i nagrody teraz

Zbieraj ordery, dyplomy i nagrody teraz
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
No nie wierzyłem ale sa jednak ludzie co kochają swoja Mazde mojw gratulacje jestes WIELKI.
-
tygrys36
W każdym roczniku da się zamontować ten licznik, nie trzeba przetworników do prędkości i innych cudów.
Okazuje się że nawet roczniki 99/00 z nowym typem pompy ABS nie mają wyjścia sygnału prędkości, księgowi zadziałali i brakuje kilku elementów na płytce sterownika ABS, jednak wystarczy podłączyć się pod stary impulsator w skrzyni i wszystko poprawnie działa. Resztę sygnałów podłączyć trzeba wg schematu.
Potrzebny jest w zasadzie tylko licznik i wtyczki z 15cm przewodami, lutownica, termokurcze i głowa na karku.
Coś mi się zdaje że popyt na liczniki poliftowe wzrośnie...
Okazuje się że nawet roczniki 99/00 z nowym typem pompy ABS nie mają wyjścia sygnału prędkości, księgowi zadziałali i brakuje kilku elementów na płytce sterownika ABS, jednak wystarczy podłączyć się pod stary impulsator w skrzyni i wszystko poprawnie działa. Resztę sygnałów podłączyć trzeba wg schematu.
Potrzebny jest w zasadzie tylko licznik i wtyczki z 15cm przewodami, lutownica, termokurcze i głowa na karku.
Coś mi się zdaje że popyt na liczniki poliftowe wzrośnie...
In rock we trust
In rock we trust
ProboszczV6 napisał(a):Coś mi się zdaje że popyt na liczniki poliftowe wzrośnie...
Jakbyś dał fotorelację to napewno
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Nie robiłem zdjęć w trakcie, poza tym, napisałem wcześniej że każde auto może być inne, zależnie od rocznika i silnika. W zasadzie, są schematy, do starego auta, do nowego, wszystko tam jest napisane, później mogę dodać opisy przewodów których nie ma na schematach, albo opis różnic między Millenią a Xed9.
In rock we trust
In rock we trust
Tutaj: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=154&t=109362 schematów w cholere, aż się pogubić można. Brakuje na nich tylko tego czego millenia nie miała... jak będę miał czas to wrzucę rozpiskę co i jak
In rock we trust
In rock we trust
Good Job! pogratulować zapału i niezłomności w dążeniu do celu
Dla AT to spoko rozwiązanie, sam kiedyś nad tym myślałem, jednak w MT to trochę śmiesznie by wyglądało z tym selektorem na środku.
Licznik z ostatniego FL to już w tej chwili raczej deficytowy towar na olx, nie znalazłem na alledrogo jest jeden za bagatela 400 pln hehe
U mnie w jednej x9 na razie jest tak a do drugiej może poleci FL zobaczym
Dla AT to spoko rozwiązanie, sam kiedyś nad tym myślałem, jednak w MT to trochę śmiesznie by wyglądało z tym selektorem na środku.
Licznik z ostatniego FL to już w tej chwili raczej deficytowy towar na olx, nie znalazłem na alledrogo jest jeden za bagatela 400 pln hehe
U mnie w jednej x9 na razie jest tak a do drugiej może poleci FL zobaczym