Witam, mam pytanko ,chciałbym wymienic u siebie kierownicę , gdyż jest znacznie zużyta . Moja jest taka jak na zdjęciu:
Takie same występowały w Xedosie 6 i 323 i 626. Teraz pytanie czy podejdzie taka kierownica np z 626 do X9? Czy nie będzie problemu z frezem sterowaniem tempomatu i poduchą?
Zamiana kierownicy X9-X6/626
Strona 1 z 1
deejay27 – a moze daj po prostu starą kierownicę do nowego obszycia skórą?
Nie będziesz musiał kombinować z podlaczeniami i ich ew. przeróbką
Nie będziesz musiał kombinować z podlaczeniami i ich ew. przeróbką
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
ja bym dał kierownicę do obszycia bo używane niekoniecznie będą w dobrym stanie, a jeśli będą to nie wiadomo jak długo, pytanie jak to pod względem kosztów wygląda, ale przynajmniej nie trzeba utylizować starej kierownicy ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Setritus jeśli masz skrzynię z mx6/626 sterowaną drążkiem to wchodzi 2,7litra
jeśli masz skrzynię z X9 sterowaną linkami/ mało prawdopodobne/ to... nie wiem ile wchodzi
Lampę do piekarnika albo opalarką podgrzać łączenie obudowy i klosza, a mechanizmy podnoszenia chyba są identyczne lewy i prawy. Poszukaj lampy angola, taniej kupisz, różni się tylko przesłoną w soczewce a cała reszta pasuje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Setritus jeśli masz skrzynię z mx6/626 sterowaną drążkiem to wchodzi 2,7litra
jeśli masz skrzynię z X9 sterowaną linkami/ mało prawdopodobne/ to... nie wiem ile wchodzi
Lampę do piekarnika albo opalarką podgrzać łączenie obudowy i klosza, a mechanizmy podnoszenia chyba są identyczne lewy i prawy. Poszukaj lampy angola, taniej kupisz, różni się tylko przesłoną w soczewce a cała reszta pasuje
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
dokładnie,moja do 220tys była w miare ok,po 15 tys szlak ja trafił i drażni mnie strasznieProboszczV6 napisał(a):ja bym dał kierownicę do obszycia bo używane niekoniecznie będą w dobrym stanie, a jeśli będą to nie wiadomo jak długo

Ale gdzieś mi sie przewinęla ta firma na forum,ktoś u nich obszywał i był zadowolony.

Sam sie zastanawiam tylko narazie funduszy brak.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Ja dawałem do obszycia kierownicę do "efki" i kosztowało mnie to ok 150PLN u mnie w mieście.
Tyle, że ja po prostu kupiłem drugą kierownicę (już skórzaną) ale z uszk. obszyciem bo starej nie opłacało sie reanimować.
Edit:
Obszywałem tutaj: http://tapicerchelm.pl
Popatrzcie ew. na galerię chociaż na żywo to lepiej wygląda.
Notabene w linku: http://tapicerchelm.pl/mazda6.html jest zaprezentowana Mazda kolegi Iraz.
Tyle, że ja po prostu kupiłem drugą kierownicę (już skórzaną) ale z uszk. obszyciem bo starej nie opłacało sie reanimować.
Edit:
Obszywałem tutaj: http://tapicerchelm.pl
Popatrzcie ew. na galerię chociaż na żywo to lepiej wygląda.
Notabene w linku: http://tapicerchelm.pl/mazda6.html jest zaprezentowana Mazda kolegi Iraz.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
deejay27 zdjecie które wstawiłeś jest z X6. To czym Ty jeździsz ? X6/X9?
- Od: 10 lip 2013, 13:53
- Auto: Mazda Xedos 9 2.5 v6 24v 1995r. manual
Zgadza się to przykładowe zdjecie z netu , jest z X6 ale w X9 tych starszych były montowane takie same kierownice , a zdjęcie miało ukazac tylko o jaką konkretnie mi chodzi. A jeżdzę X9 

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Kierownica z X6 pasuje, mam założoną taką u siebie, jedyny problem jaki napotkasz to podłączenie tempomatu, będziesz musiał uciąć wtyczkę i dolutować do nowych guzików, nie pamiętam jak to było ale guziki z X6 miały taką samą wtyczkę jak w taśmie (męska<–>męska/żeńska<–>żeńska) więc to tyle....a i trzeba będzie wyłamać dwa bolce na kierownicy. Do tego jak masz zaślepki śrubek od tyłu to do kierownicy z X6 nie wejdą. That's all.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Strona 1 z 1