Witam.
Dziś przestała mi działać stacyjka tzn. kluczyk ciężko wchodzi do środka, ciężko wychodzi i nie można wcale go przekręcić poprostu ani drgnie. Jak mam wyjąć tą stacyjkę czy jest jakiś sposób, próbowałem na wiele sposobów i nie mogę jej wyjąć. Immobilajzer mam pod stacyjką czyli nie w kluczyku, od czego są dwa kabelki, które odchodzą od stacyjki zaraz na począdku czyli na wysokości wsadzonego kluczyka, może da się odpalić jakoś na kródko. Pomóżcie proszę.
Problem ze stacyjką – nie da się przekręcić kluczyka, ciężko wchodzi
Strona 1 z 1
TYNIO napisał(a):od czego są dwa kabelki, które odchodzą od stacyjki zaraz na począdku czyli na wysokości wsadzonego kluczyka,
To powinno być od podświetlania stacyjki.
Na krótko pewnie da sie odpalić...ale to niech sie wypowie ktoś kto to robił.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Chodzi na krótko.
Te kabelki nie są od podświetlenia stacyjki takiego gadzetu chyba nie było w X9 jest tam taka mała kosteczka z włącznikiem na sprężynce, która go cofa spowrotem ale nie wiem od czego to jest i czemu to służy. Jak ktoś wie niech się wypowie.

MAZDA to jest jazda
Nie dasz rady zrobić fotki tego? Podświetlanie było...na pewno miały Milleńki, a Xedosy nie wiem.Była kiedyś dyskusja o tym na Forum.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
a ja myślałem że właśnie odwrotnie, że to xedosy miały a milenki nie
no patrz, człowiek sie uczy cale zycie
no patrz, człowiek sie uczy cale zycie
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
Ja w swoim Xedosie 9 nie mam podświetlania w X6 owszem jest podświetlanie bo stacyjka jest w kolumnie kierowniczej.
Pozdrawiam,
radar88
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
witam odswieze temat,
mam dokladnie ten sam problem w moim x9,
po włozeniu kluczyka nie moge go wogóle przekrecic, co moze byc tego przyczyna,
pora to wrescie naprawic, bo juz nie mam sily palic jej na krótko,...
mam dokladnie ten sam problem w moim x9,
po włozeniu kluczyka nie moge go wogóle przekrecic, co moze byc tego przyczyna,
pora to wrescie naprawic, bo juz nie mam sily palic jej na krótko,...
- Od: 1 wrz 2011, 22:04
- Auto: XEDOS 9 2.5 V6 KL-ZE
mam pytanie, orientuje sie ktoś może czy stacyjka z 626 pasuje do xedosa 
wiem ze sporo czesci dmaja podobnych, bo mam okazje kupic wlasnie od 626 tylko wlanie te pytanie czy pasuje........
z gory dzieki za odp
pozdrawiam
wiem ze sporo czesci dmaja podobnych, bo mam okazje kupic wlasnie od 626 tylko wlanie te pytanie czy pasuje........
z gory dzieki za odp
pozdrawiam
- Od: 1 wrz 2011, 22:04
- Auto: XEDOS 9 2.5 V6 KL-ZE
marcinwr napisał(a):A ja bym proponował wyjąc stacyjkę i przesmarować wewnątrz.
Odgrzałeś trochę temat
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
witam wczoraj rozkrecalem plastiki zeby dotrzec do stacyjki
wszystko ok ale jedno pytanie skad wychodzi przewod ten co idzie do radia ktory ma zasilanie tylko w pozycji acc bo od stacyjki napewno nie wychodzi tylko gdzies indziej sie laczy chce wymienic bo przy wylaczonym silniku i podkreceniu glosu na radio wylacza sie i wlacza
druga sprawa przy stacyjce widzialem sa jeszcze dwie male kostki dochodzace do plastikow obie z dwoma cieniutkimi przewodami wie ktos do czego to sluzy ?
wszystko ok ale jedno pytanie skad wychodzi przewod ten co idzie do radia ktory ma zasilanie tylko w pozycji acc bo od stacyjki napewno nie wychodzi tylko gdzies indziej sie laczy chce wymienic bo przy wylaczonym silniku i podkreceniu glosu na radio wylacza sie i wlacza
druga sprawa przy stacyjce widzialem sa jeszcze dwie male kostki dochodzace do plastikow obie z dwoma cieniutkimi przewodami wie ktos do czego to sluzy ?
- Od: 19 sie 2011, 22:48
- Auto: Mazda 6 GG
2.0 benzyna
147KM
po lifcie 2006r
Strona 1 z 1