Zmiana głośników Xedos 9
Strona 1 z 1
Hmmm zmieniłem Mazdę Xedos 6 na Mazdę Xedos 9 no i w mojej starej Madzi miałem włożone głośniczki które bym chciał przełozyc w tej chwili do X9 tylko właśnie nie wiem jak:( czy ktoś będzie mi w stania pomóc???
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Wymieniałem już kilka razy głośniki w Milleni
Powiedz co Cię interesuje?
Powiedz co Cię interesuje?
Dzięki z góry. Dokładnie chodzi mnie o to jak się mam dostac do tylnej półki z głośnikami bo mam oryginalne lecz bym chciał zmienic je na swoje JVC. Pytanie polega na tym jak się dostac do nich, próbowałem wczoraj lecz nie mam pojęcia jak,osłonek nie mogę ściągnąc bo są zespolone z całą tylna pólka, od strony bagażnika sie nie mogę dostac ...
więc nie wiem jak mogę dostac się do starych,wykręcic je i zamontowac nowe i wszystko poskładac do kupy i tak samo bym chciał się dowiedziec czy w przednich drzwiach muszę ściągac boczki czy wystarczy jakoś ściągnąc osłonki. Jak jesteś mi w stanie pomóc to z góry dziękuję i pozdrawiam.
]
-
Kamil
Aby dostać się do tynlych głośników musisz ściągnąć całą pułkę. Przednie głośniki to samo, trzeba sciągnąć cały boczek.
W moim temacie "Nazsze Mazdy" masz fotorelację z montażu przednich głośników.
Jeżeli mi się uda to w tym tygodniu zrobię Ci fotorelację demontarzu tylnej półki
W moim temacie "Nazsze Mazdy" masz fotorelację z montażu przednich głośników.
Jeżeli mi się uda to w tym tygodniu zrobię Ci fotorelację demontarzu tylnej półki
Będę bardzo wdzięczny bo nie mam pojęcia jak się dostac do tyłu. Zapewne będę musiał wyciągnąc tylna kanapę żeby ściągnąc całą półkę. I mam jeszcze jedno głupie pytanie, jestem nowy i nie wiem jak można dodac taki obrazek pod spodem jak Ty masz napis "Miller Cycle Engine" .Sorka za głupie pytanie ale chciał bym sobie takie coś dodac.
Ostatnio edytowano 15 sie 2009, 23:48 przez radar88, łącznie edytowano 2 razy
]
-
Kamil
I mam prośbę jak byś mógł napisz mi linka bo nie moge odnaleśc tego jak się zmienia przód. Pozdrawiam
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):I mam jeszcze jedno głupie pytanie, jestem nowy i nie wiem jak można dodac taki obrazek pod spodem jak Ty masz napis "Miller Cycle Engine"
Ale nie chcesz dodawac takiego samego obrazka?
radar88 napisał(a):Zapewne będę musiał wyciągnąc tylna kanapę żeby ściągnąc całą półkę
Najpierw musisz sciagnac siedzisko odhaczajac dwa zaczepy, ktore sa umiejscowione na wysokosci srodka przednich foteli. Potem odkrecasz tylne oparcie, trzy sruby sa umiejscowione od spodu, oparcie wyjmujesz podnoszac je najpierw delikatnie do gory, aby wyskoczylo z gornych zaczepow. Potem juz masz latwy dostep do gornej polki.
radar88 napisał(a):I mam prośbę jak byś mógł napisz mi linka bo nie moge odnaleśc tego jak się zmienia przód
Wejdz do dzialu Nasze Mazdy, a potem kliknij nick mckoper
Pozdrawiam,
voytecku.
Dzięki za doradzenie a co do obrazka to mam przyszykowany i nie wiem jak go dodac. Nie chcę kopiowac od nikogo obrazka bo to nie ładnie:D mam swój ale nie wiem jak go doadc. Pomocy
a jeszcze jedno pytanko czy w drzwiach zmieszczą się głośniki 6x9 bo z tego co wyczytałem są 5x7.

]
-
Kamil
Strona 1 z 1