Nie świeci jeden ksenon.
Strona 1 z 1
Przeważnie jest tam wszystko wodoszczelne...zobacz czy żarówka jest cała. Możesz ja ewentualnie sprawdzić zakładając do drugiej lampy.
Poprawiłem Temat i Opis.
Poprawiłem Temat i Opis.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
po podlaczeniu zarnika pod druga przetwornice dzialaly wiec chyba przetwornica mi padla...;/ chyba ze ktos ma jakies inne pomysly...
jak krasc to miliony, jak gwalcic to ksiezniczki, jak jezdzic to milenka;)
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=66985
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=66985
- Od: 29 wrz 2008, 16:46
- Auto: 2,5 v6 24v millenia 95r
No to jeszcze możesz sprawdzić sama przetwornice....podłączając ją na drugą sprawną strone. Tak wykluczysz instalacje. Chociaż coś m się wydaje że to już nic nie da.
witam kolegów,od pewnego czasu zastanawiam sie nad kupnem zestawu ksenonuw do mojej madzi ztym ze jak dzis spojzalem na ta zarówke to nic z niej niej nie winika czy to H4 czy H7 moze juz ktos zmienial na ksenony i wie jakie kupic? zgóry dzieki pozdrawiam Golden wielbiciel mazd
Mazda Millenia 2,5 USA
- Od: 26 sie 2008, 07:13
golden napisał(a):spojzalem na ta zarówke to nic z niej niej nie winika czy to H4 czy H7
Światła mijania HB4 51W
Drogowe H1 55W ...ale to w Xedosie...Millenia powinna mieć identyczne.
Italiano napisał(a):Światła mijania HB4 51W
Drogowe H1 55W ...ale to w Xedosie...Millenia powinna mieć identyczne.
W milleniach jest inaczej.
Golden sprawdz, co u Ciebie jest napisane na obudowie reflektora.
Pozdrawiam,
voytecku.
nigdy nie mialem w aucie takich lamp i nie wiem jak sie zabrac za wymiane . otoz dzis zauwazylem ze nie swieci mi prawa lampa mijania [xenon chyba to jest?] moglibysie poradzic co i jak z tym zrobic ?
bede dzwieczny jak nie wiem co
bede dzwieczny jak nie wiem co
jeep wrangler YJ 4.0 automat
hayabusa 99'
hayabusa 99'
- Od: 15 paź 2008, 21:58
- Auto: 4x4 ;)
kulkagsx1200 napisał(a):[xenon chyba to jest?]
W 94 nie montowano xenonów...no chyba że ktoś sam zamontował. A żarówke przeważnie się wymienia tak samo we wszystkich autach. Ściągasz gumową osłone, odpinasz kable, odhaczasz uchwyt przytrzymujący żarówke i ja wyciągasz. W przypadku xenona nie będziesz widział czy żarówka spalona bo nie ma żarnika w żarówce. W celu sprawdzenia zamień żarówki prawa z lewą (lub odwrotnie
mi starczaja zwykle
hayabusa 99'
hayabusa 99'
kulkagsx1200 napisał(a):bo takie soczewy na mijania sa jak szkla powiekszajace
Nom...są soczewkowe. Przecież to widać od razu czy xenon czy nie....
no ja mam soczewki
tzn ze to sa xenony bo nie wiem juz . nie dziw sie ja latam jeepem a on ma lampki jak w maluchu
nie znam sie na tym badziewiu
odkrecilem pokrywe i ukazala sie wtyczka apod nia cos takie druciki i ze cztery srubeczki dalej nie krecilem bo nie mialem czasu
odkrecilem pokrywe i ukazala sie wtyczka apod nia cos takie druciki i ze cztery srubeczki dalej nie krecilem bo nie mialem czasu
hayabusa 99'
hayabusa 99'
kulkagsx1200 napisał(a):no ja mam soczewki
Bo wszystkie X9 miały.
kulkagsx1200 napisał(a):tzn ze to sa xenony
Absolutnie nie.
kulkagsx1200 napisał(a):odkrecilem pokrywe
Ano fakt..Xedos ma tą pokrywke..potem musisz odpiąć...
kulkagsx1200 napisał(a):wtyczka
...a nastepnie odchaczyć te....
kulkagsx1200 napisał(a):druciki
...jak sie przyjrzysz to zobaczysz jak są zahaczone. Pewnie musisz je przycisnąć i przesunąć lekko w którąś strone.
dzieki kolego, sprawy techniczne nie sa mi obce , ale pytam dlatego ze nie wiem co tam jest dalej -czy to jakas zarowka czy inne cos . mam nadzieje ze wymiana zlikwiduje problem. tzn, ze tam jest jakas zarowka ? jaki koszt mniejwiecej ?
Italiano dzieki za cierpliwosc dla mojej osoby
wiem co to znaczy bo na jeep forum nekaja mnie o sprawy jeepowe i nie raz po kilkanascie razy opisuje roznbe rzeczy, nieraz mi sie juz nie cxhce ale
czego sie nie robi dla towarzyszy niedoli
pozdrowka
Italiano dzieki za cierpliwosc dla mojej osoby
wiem co to znaczy bo na jeep forum nekaja mnie o sprawy jeepowe i nie raz po kilkanascie razy opisuje roznbe rzeczy, nieraz mi sie juz nie cxhce ale
pozdrowka
hayabusa 99'
hayabusa 99'
i o to mi chodzilo
dzieki kolego jestem ci dzwieczny jak nie wiem co 
Edit 21 lis 2008 18:44
no i okazalo sie ze nic nie trza wykrecac ani zdejmowac wystarczylo poluzowas srubeczke , przekrecic w lewo wtyczke i pieknie wychodzi nam zarowka taka ja ta pierwsza co ja italiano wkleil , ta "zagieta " od razu zanabylem dwie "hella" za ... 15zl /sztuka
tamta dobra wyjem i bedzie na w razie jak by co
Edit by radar88
Edit 21 lis 2008 18:44
no i okazalo sie ze nic nie trza wykrecac ani zdejmowac wystarczylo poluzowas srubeczke , przekrecic w lewo wtyczke i pieknie wychodzi nam zarowka taka ja ta pierwsza co ja italiano wkleil , ta "zagieta " od razu zanabylem dwie "hella" za ... 15zl /sztuka
tamta dobra wyjem i bedzie na w razie jak by co

Edit by radar88
hayabusa 99'
hayabusa 99'
Strona 1 z 1