ikonka kluczyka na tle samochodu, xedos 6

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kawkakawka7 » 13 lut 2010, 09:27

Witam, od dnia wczorajszego trapi mnie jedna pomaranczowa lampka na desce rozdzielczej mojej mazdy,
uniemozliwia ona uruchomienia silnika, podejrzewam ze ta ikonka jest odpowiedzialna za odciecie zaplonu.
Czy jest ktos w stanie naprowadzic mnie na czym powinienem sie skoncentrowac by usunac ten blad, czu moze to byc problem z kluczykiem, slyszalem ze sa one na dana liczbe klikniec lecz byc moze jestem w bledzie, prosze o Wasza pomoc
kawkakawka7

Postprzez Olo500 » 13 lut 2010, 20:28

Ta ikona to Immobilizer, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie czip immobilizer'a jest właśnie w kluczyku (zatopiony w plastiku), w momencie włożenia kluczyka do stacyjki jest on aktywowany i odczytywany. Nie dorabiałeś klucza?, jak masz inny oryginalny to zobacz czy działa, będziesz wiedział czy padł klucz czy immobilizer w samochodzie.
Nigdy nie słyszałem aby były one na określoną liczbę kliknięć.
Forumowicz

Od: 30 wrz 2006, 17:35
Auto: Mazda 323p '98 poj 1.4
Mazda 6 II generacji kombi poj.2000 benz.

Postprzez Deni » 13 lut 2010, 23:03

Nie wiem jaki masz kluczyk ale czasem ten czip(blaszka) lubi sie poluzowac i moze to przez to masz blokade. sprobuj go poprawic, w sluzbowym oplu taka akcja zawsze pomagala ;)
Forumowicz

Od: 15 sty 2010, 19:39
Auto: Xedos 6 2.0i V6 Business'95 wisienka

Postprzez donmarkos1 » 25 lut 2010, 10:09

Ja miałem podobny problem ale mam dorabiany kluczyk (scyzoryk) i mi immobilaiser uciekł za daleko w głąb kluczyka i byl za daleko od stacyjki.
Na bank coś jest z immobilaiserem i zgadzam się abyś sprawdził to na innym kluczyku

Pozdrawiam
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
Forumowicz

Od: 17 paź 2009, 16:06
Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.