Witam.
Moja klima była długo nie urzywana i wiadomo co się stało.
Mam dotęp do urządzeń i czynników chłodniczych i chętnie bym nabił sam klimatyzacje.
Tylko nie wiem gdzie w x6 jest zawór serwisowy instalacji. Czy ktoś wie? Czy robi się to w inny sposób. Ale z tego co wiem większość ukłądów chłodniczych ma taki zawór chociażby dla wygody serwisu. Proszę także o informację o ewentualnej ilości czynnika pi razy drzwi.
Pozdrawiam.
Klimatyzacja – gdzie jest zawór serwisowy?
Strona 1 z 1
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
725gr +– 25 gr czynnika, przy napełnianiu wlałbym ok. 20 gr oleju, próżnia powinna się utworzyć po 10-12 minutach w zależności od sprężarki...
a jeżeli chodzi o złącza to będą one na wężach, prawdopodobnie po stronie pasażera
, musisz przejrzeć je i poszukać, powinny być 2
i pod 2 powinieneś się podłączyć 
a jeżeli chodzi o złącza to będą one na wężach, prawdopodobnie po stronie pasażera
- Od: 4 cze 2008, 11:20
- Auto: Mazda 626 GD FE3 89'
Mógłbyś jakiś prosty schemat poglądowy bo czegoś nie rozumiem. Mam rozpiąć układ i połączyć się pompą próżniową do dwóch stron o to chodzi?
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
MoJa KoCHaNKa
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
widlak ściągnij sobie ze strony boscha instrukcje do obsługi maszyny do nabijania klimatyzacji
jeżeli chcesz zrobić jak należy i masz do niej dostęp i czas to nic trudnego
a tak w dwóch słowach:
1) znajdujesz zaworki
2) podłącasz szybkozłączki
3) ustawiasz maszynę na recykling, próżnię 13 minut, srawdzenie szczelności 4, wprowadzenie oleju 20gr., wprowadzenie czynnika 720 gram. idziesz na papierosa, wracasz po 20 minutach, na wydruku wszystko będzie, cały cykl maszyna robi automaycznie
jak wszystko było ok, cieszysz się chłodem, jak nie spis ciśniania po napełnieniu na wyłączonej i włączonej klimatyzacji 
a tak w dwóch słowach:
1) znajdujesz zaworki
2) podłącasz szybkozłączki
3) ustawiasz maszynę na recykling, próżnię 13 minut, srawdzenie szczelności 4, wprowadzenie oleju 20gr., wprowadzenie czynnika 720 gram. idziesz na papierosa, wracasz po 20 minutach, na wydruku wszystko będzie, cały cykl maszyna robi automaycznie
Jeden zaworek jest w okolicach rozrządu (strona pasażera) na jednym z przewodów idących w kierunku ściany grodziowej, wymiennika. Drugi jest ukryty pod czarnymi osłonami które trzymają się na "zapinkach" (te w okolicy zamka maski, zaraz za grilem). Obydwa zaworki mają na ogół zielone kapselki, zatyczki.
626 GE KL --> 626 GE FS --> Xedos 6 CA KF --> Grandeur 3.3
radost napisał(a):Obydwa zaworki mają na ogół zielone kapselki, zatyczki.
o właśnie, dobrze, że to powiedziałeś
Strona 1 z 1