Podświetlenie deski – prośba o zdjęcie i informacje

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Mev » 14 wrz 2008, 14:30

Witam,
Czy mógłbym prosić kogoś o zrobienie mi w nocy fotki deski rozdzielczej w Xedosie 6 – koniecznie poniżej 1994 roku, w taki sposób, aby było widać, które elementy są podświetlane?

Bo zanim rozbiorę swoją deskę, aby wymienić przepalone żarówki chciał bym się zorientować, co powinno być podświetlane :)

Szczególnie zależy mi na 4 elementach:
– przycisk od awaryjnych (czy jeżeli awaryjne nie są włączone to jest w jakiśsposób podświetlany? Czy dopiero gdy się je włączy to wtedy podświetlanie mruga),
– przycisk od ogrzewania lusterek
– przycisk od ogrzewania szyby tylnej
– przycisk od światła przeciwmgielnego tylnego

Na trzech o ostatnich przyciskach są takie małe prostokąciki – które świecą się, gdy przycisk jest wciśnięty, ale czy świeci się również symbol np. od ogrzewania osobno, nawet gdy nie jest to włączone?

Trudno mi to opisać, więc najłatwiej będzie chyba zrobić zdjęcie :)

Aha – bardzo mi zależy, aby to były auta do 1994 roku, bo później były delikatne zmiany w oświetleniu i jak ono wygląda w młodszych autach to wiem :)

Z góry bardzo dziękuję :)
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez Grzyby » 14 wrz 2008, 14:36

We wszystkich przełącznikach powinieneś mieć podświetlenie – takie malutkie żaróweczki z "wąsami" do zagięcia.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez chudy » 14 wrz 2008, 16:07

Mev napisał(a):przycisk od awaryjnych (czy jeżeli awaryjne nie są włączone to jest w jakiśsposób podświetlany? Czy dopiero gdy się je włączy to wtedy podświetlanie mruga

Gdy jest wyłączony widać jedynie podświetlony symbol trójkąta, w chwili uruchomienia miga na czerwono – więc jest podświetlany

Mev napisał(a):przycisk od ogrzewania lusterek

U mnie ogrzewanie lusterek włącza się przyciskiem ogrzewania tylnej szyby ( obie rzeczy grzeją jednocześnie) – jest podświetlany symbol ( ten prostokąt z paskami) nawet gdy przycick nie jest wciśnięty i nie świeci się to małe prostokątne okienko na pomarańczowo – więc również jest podświetlany cały czas

Mev napisał(a):przycisk od ogrzewania szyby tylnej

j.w. – ogrzewanie tylnej szyby to jednocześnie ogrzewanie lusterek. A czy przypadkiem nie masz na myśli drugiego przycisku po prawej stronie który kieruje strumień powietrza na przednią szybę niezależnie jak ustawiony jest nawiew? Bo jeśli tak to jego sybmol również jest podświetlony – taki lekko zielonkawy kolor :)

Mev napisał(a):przycisk od światła przeciwmgielnego tylnego

zarówno przycisk świateł przeciwmgielnych przednich jak i tylnych jest podświetlany ... podobnie jak pokrętło regulacji jasności deski rozdzielczej, pokrętło wysokości świateł mijania, przycisk regulacji lusterek, przyciski panelu szyb el. w drzwiach kierowcy jak i każdy pojedynczy przycisk otwierania szyby w innych drzwiach :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez DymeK » 14 wrz 2008, 16:52

wiedziałem <lol>
Be Quiet And Drive (far away) Sprzedam uszczelki kolektora
Obrazek
Forumowicz

Od: 25 mar 2005, 21:12
Auto: Xedos 6 2.5 V6 KLZE

Postprzez KANAL » 14 wrz 2008, 18:23

chudy napisał(a):przycisk regulacji lusterek, przyciski panelu szyb el. w drzwiach kierowcy jak i każdy pojedynczy przycisk otwierania szyby w innych drzwiach

A tutaj to chyba od rocznika zalezalo bo u mnie zaden przycisk od szyb i sterowania lusterkami sie nie swieci. Okazalo sie po rozebraniu wszystkiego ze nawet nie ma zarowek.

Skoro mowa o zarowkach to mam pytanie. Czy na tablicy rozdzielczej swieci sie wam ikonka od niezamknietych drzwi? Mimo dobrej zarowki nie reaguje kontrolka na drzwi.
'Błoto z wozu, koniom lzej' – Polska Kronika Filmowa
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=57848
Obrazek
Forumowicz

Od: 1 sie 2006, 13:36
Auto: Audi A6 C5 1.8T AEB
Audi A4 B5 2.6V6

Postprzez chudy » 14 wrz 2008, 19:09

KANAL napisał(a):Czy na tablicy rozdzielczej swieci sie wam ikonka od niezamknietych drzwi?

Tak, u mnie się świeci – oczywiście jeśli drzwi są otwarte :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez waldii » 14 wrz 2008, 20:00

KANAL napisał(a):Skoro mowa o zarowkach to mam pytanie. Czy na tablicy rozdzielczej swieci sie wam ikonka od niezamknietych drzwi? Mimo dobrej zarowki nie reaguje kontrolka na drzwi.

to pewnie taki sam numer jak w 323 i 626 mialem.W niektorych modelach zapala sie a w niektorych nie.W 626 brakowalo zaroweczki i jednej diody,wowczas dzialalo.W 323 wyczytalem,ze jest tak samo wiec w xedzie pewnie tez.Wyjmij licznik i idz po sciezkach od tej zarowki i chyba znajdziesz brakujace rzeczy
waldii

Postprzez Mev » 14 wrz 2008, 20:16

Wielkie dzięki chudy :)
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500