Wymiana klamek wewnętrznych
Strona 1 z 1
majkes napisał(a):bo na zdjęciach wyglądają identycznie a jak to jest w realu?czy ktos sie orientuje czy bedą one pasowac?
Najlepiej bedzie jak rozbierzesz klamki i sprawdzisz sam. Mimo, ze wygladaja podobnie, moga nie zmiescic sie albo miec inne mocowania pod panelem. Chociaz nie powinny.
Pozdrawiam,
voytecku.
paaawel5, klamki są takie same, mocowania są takie same. Problem może być w tym, że rygle od zamykania drzwi w xedosie 9/millenii są w innym kolorze i trzeba przełożyć albo rygielki albo samą klamkę. Mev przekładał rygielki, ja przekładałem do siebie same klamki (w tych mechanizmach co kupiłem miałem trzy rygielki beżowe i jeden jasno szary, w dodatku były trzy mechanizmy od tylnych drzwi). Roboty z wyjęciem tapicerki i przełożeniem klamek było na nieco ponad godzinę. Mam jeszcze części z przekładki, więc jak znajdę trochę czasu to wrzucę fotki i opiszę jak to zrobić.
Pozdrawiam,
Darek
Darek
Cześć ja też chciałbym zrobić taką modyfikację tyle tylko, że nie wiem gdzie mogę kupić takie klameczki. Powiedzcie proszę jeśli możecie, a co do fotorelacji to chętnie ją obejrzę:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[img]http://graphic.org.pl/images/jdv1284058723b.gif[/img]
- Od: 17 paź 2009, 16:06
- Auto: Ford Focus mk2 kombi 1.8 TDCi 2005r.
MazDarek co maja chromowane klamki do rygielków?? zostawiasz swoje i po sprawie
w xedzie 6 zdjęcie tapicerek to 10 min/wsztskie drzwi (jeden wkręt pod przyiskami od regulacji szyb i jeden zatrzask na spręzynce na środku tapicerki – dostępny po "zerwaniu" reszty zatrzasków na których tapicerka przylega do boków drzwi) klamka przykręcona bodajże 2 wkrętami – roboty dużo niema najwiekszy koszt to koszt zakupu chromowanych klamek
allegro.pl
gośc ma rozbita milenie i che za te chromowane klamki 50 zł/szt
w xedzie 6 zdjęcie tapicerek to 10 min/wsztskie drzwi (jeden wkręt pod przyiskami od regulacji szyb i jeden zatrzask na spręzynce na środku tapicerki – dostępny po "zerwaniu" reszty zatrzasków na których tapicerka przylega do boków drzwi) klamka przykręcona bodajże 2 wkrętami – roboty dużo niema najwiekszy koszt to koszt zakupu chromowanych klamek
donmarkos1 napisał(a):Cześć ja też chciałbym zrobić taką modyfikację tyle tylko, że nie wiem gdzie mogę kupić takie klameczki.
Pozdrawiam
allegro.pl
gośc ma rozbita milenie i che za te chromowane klamki 50 zł/szt
paaawel5 napisał(a):MazDarek co maja chromowane klamki do rygielków
A ma to, że rygiel zamykania drzwi jest na jednym elemencie z klamką i nie znalazłem jeszcze, żeby ktoś sprzedawał same klamki. Po drugie – kolory przycisków rygli w millenii/xedosie 9 są zwykle inne niż w Xedosie i tak jak zauważyłeś można zostawić swoje rygielki i przełożyć klamkę albo w drugiej wersji przekładasz rygielki do elementu z chromowaną klamką – w każdym bądź razie coś trzeba przełożyć ze starego zestawu do nowego żeby całość pasowała.
Pozdrawiam,
Darek
Darek
a możesz kolego na PW przesłać linka do tej aukcji z klamkami??
Ponieważ szukam i znaleźć nie mogę
Pozdrawiam i z góry dzięki
Ponieważ szukam i znaleźć nie mogę
Pozdrawiam i z góry dzięki

prosze bardzo ja do niego napisałem i odpisał mi ze ma pisałem jakos aw tamtym tyg bo kiedys tez pisałem ale cena nadal nie uległa zmianie a mi sie wydaje ze na taki bajer 200 zł to za dużo
Napisałem do tego kolesia, ale chyba nie zależy mu n a sprzedaży ponieważ nic nie odpisał, ale cena 200 zł za komplet to też moim zdaniem bzdura bo te klamki chyba powinny mieć dodatkowo wodotrysk jeśli chce taką cenę:))
A może jest jakieś inne dojście do takich klamek?? np. sklepy tuningowe?
Pozdrawiam
A może jest jakieś inne dojście do takich klamek?? np. sklepy tuningowe?
Pozdrawiam
donmarkos1 napisał(a):A może jest jakieś inne dojście do takich klamek?? np. sklepy tuningowe?
Tylko i wyłącznie aukcje z częściami do millenii/xedosa 9 (popytaj od czasu do czasu użytkownika forum Wiesiek5 – on ma sporo gratów do tych aut, czasem mogą się trafić i klamki

Ostatnio edytowano 25 lis 2009, 12:04 przez MazDarek, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Darek
Darek
A kiedy pojawi się jakaś fotorelacja z wymiany??:) Bo ja wcześniej do tematu nie podchodzę jak nie zobaczę jak to się robi 
Strona 1 z 1