czy orientuje się ktoś czy istnieją jakiekolwiek chlapacze zrobione pod to konkretne auto, na [jaki?] zderzak? szukam co jakiś czas, rozglądam się i nigdzie nic nie widać...
jeśli nie pod to auto, to z jakiego innego można dobrać żeby to cacy pasowało – dobierał ktoś?
chlapacze tylne do Xedosa – gdzie dostać , jakie pasują?
Strona 1 z 1

Hazu napisał(a):Jakoś ja jescze nie widziałem xedosa 6 bez chlapaków z tyłu
ja też
- Od: 7 lis 2006, 17:57
- Auto: Mazda XEDOS CA B69 1994r
Honda Accord 2.0 CL VII
Ja również mam chlapacze z tyłu, poza tym jak chcesz chlapacze to wchodzisz na allegro i szukasz Xeda6 na rozbiórkę (widziałem kilka sztuk), kwestia kilku maili i na pewno znajdziesz, ciekawe na ile je wycenią.
Hazu napisał(a):a co Ci to przeszkadza że chlapie komuś na szybę
dwa powody.
pierwszy to banalne "nie rób drugiemu co Tobie nie miłe" – wkurza mnie do granic możliwości jak muszę jechać w czasie deszczu za samochodem który nie ma chlapaczy, i często krótki tył.... wiesz że przepisy wymagają aby auto w którym odległość tylnej krawędzi zderzaka jest mniejsza niż wysokość zderzaka od ziemi, posiadało chlapacze? praktycznie nikt na to nie zwraca uwagi że jak ten tył kończy się zaraz za kołem to cały syf leci na szybę tych z tyłu....
drugi powód jest już dla mnie – brak chlapaczy powoduje konsekwentne piaskowanie zderzaka z tyłu, zwłaszcza jak mam szeroko opony rozstawione :–/ bo to że bardziej się ten tył brudzi błotem to już drugorzędna sprawa ;–)
- Od: 14 maja 2007, 23:13
Strona 1 z 1