Grzyby napisał(a):Chyba nie – zajrzyj pod tylną kanapę
Dokładnie tak było – czyli podziekowania za wskazanie jak się do niego dostac:)
Wymontowałem cały zespół pływaka , zabrałem do domku , wyczyściłem styki na płytce drukowanej ( 1 wej – wiele wyjśc o różnej rezystancji po których śmiga "wąs" od ramienia pływaka) , złożyłem do kupy , i.... lipa dalej tak samo – tzn raz działa (uniesie się o gruboś wskazówki nad E) a raz zupełnie zdechły – w baku na 100% jest ze 15-20l PB więc wskazania powinny by nieco wyższe.
Czytałem kilka postów dotyczących podobnych problemów – głównie w 626 – problem w tamtych pływakach sprowadzał sie w 90% do przerwanego drucika oporowego (brak przejścia) jednak w moim wypadku rozumiem , że taką ewentualnoś mogę wykluczy (płytka drukowana) – czy dobrze kombinuje???
Czy rezerwa jest jakoś powiązana ze wskaznikiem ilości paliwa w baku?? W cały zespole pływaka jaki wymontowałem był jeszcze jeden "pojemnik" jednak z paliwem w środku – i znów domniewam , że to ustrojstwo odpowiedzialne jest za kontrolkę komornika – czy jesli jedno jest "uszkodzone" (brak wskazań ilości PB w baku) to czy rezerwa będzie działa prawidłowo???
Pozdrawiam