Jaki hak, jak zamontować
Strona 1 z 1
Chcialbym zamontowac sobie hak w Madzi moze ktos mi poleci jakas firme ktora robi dobre haki do Mazdy i za rozsadne pieniadze, czy ktos sie orientuje ile kosztuje orginalny hak do mazdy. byłem w częstochowie w paru firmach monterskich i nic nie posiadają takiego jeśli chodzi o oryginał. a jak sami twierdzą z 626 NIE pasuje bo ponoć jest szersza od 626 o ponoć 2 cm?? czyżby mieli racje
proszę o pomoc i ewentualna propozycje motażową w częstochowie
- Od: 15 lip 2005, 23:07
- Auto: mazda 121 GLX, XEDOS 6
Witam
Ktoś Ci bzdur naopowiadał. Montowałem u siebie w xedosie hak i pasował od 626 GE. Musiał pasować, a przynajmniej powinien, skoro to ta sama płyta podłogowa. Otwory w podłużnicach na śruby do mocowania haka pasowały idealnie. Jedyny problem to zbyt długi dyszel (kula). 626 ma dłuższy kufer i stąd inny wymiar „dyszla”. Różnica długości tej części haka to kilkanaście centymetrów. Wymieniłem go na krótszy (jest demontowalny). Zapłaciłem w zeszłym roku 460 zł z montażem. Hak był malowany proszkowo (a więc jest trwały) i był wyprodukowany w jakiejś firmie z Dzierżoniowa (Dolny Śląsk). Haki takie kosztują 240 – 300 zł i bez większego trudu sam to sobie założysz.
Ktoś Ci bzdur naopowiadał. Montowałem u siebie w xedosie hak i pasował od 626 GE. Musiał pasować, a przynajmniej powinien, skoro to ta sama płyta podłogowa. Otwory w podłużnicach na śruby do mocowania haka pasowały idealnie. Jedyny problem to zbyt długi dyszel (kula). 626 ma dłuższy kufer i stąd inny wymiar „dyszla”. Różnica długości tej części haka to kilkanaście centymetrów. Wymieniłem go na krótszy (jest demontowalny). Zapłaciłem w zeszłym roku 460 zł z montażem. Hak był malowany proszkowo (a więc jest trwały) i był wyprodukowany w jakiejś firmie z Dzierżoniowa (Dolny Śląsk). Haki takie kosztują 240 – 300 zł i bez większego trudu sam to sobie założysz.
- Od: 7 wrz 2005, 14:13
- Auto: kiedyś Xedos 6 B6, obecnie KF + Acura TL
witam
dzięki z rade ale nic z tego ja sam się nie chciałem podjąć sprawy
podjaechałem dziś do Rudy Śląskiej (przej.... dojazd) i w TMT założyli mi za 570 zeta
więc myśle że nie tak dużo
a mam jeszcze pytanko jaki rozstaw śrub mają nasze koła?? bo tak zastanawiam się nad fajnymi alusami jakimiś 17 niskoprofilkami!!
pozdro

dzięki z rade ale nic z tego ja sam się nie chciałem podjąć sprawy

podjaechałem dziś do Rudy Śląskiej (przej.... dojazd) i w TMT założyli mi za 570 zeta

a mam jeszcze pytanko jaki rozstaw śrub mają nasze koła?? bo tak zastanawiam się nad fajnymi alusami jakimiś 17 niskoprofilkami!!
pozdro

- Od: 15 lip 2005, 23:07
- Auto: mazda 121 GLX, XEDOS 6
Strona 1 z 1