Witam serdecznie,
Moje pytanie jak w temacie, czy lampy do xedosów 92-99 były różnych rozmiarów przez cały ten okres, skąd ta zmiana że raz spotykam z żółtym migaczem a raz z białym (oczywiście nie chodzi mi o te z klapy bo te akurat zawsze spotykam w barwach czerwony+biały). A i jeszcze tak z czystej ciekawości, czy części do xedosów (i pozostałych aut których mazda już nie produkuje) są w dalszym ciągu produkowane tzn. można dostać oryginały, jeżeli tak to mogę prosić o link (co sądzicie o tej stronie xedos.com.pl/, zamawiał ktoś tam coś?). Z góry dziękuje za odpowiedź i przepraszam jeżeli jeszcze nie dopracowałem opcji szukaj.
Lampa tylna (lewa/prawa) z żółtym kierunkowskazem pasuje zamiast białego?
Strona 1 z 1
z tego co się orientuję to tylko kolor klosza się zmienił (w sierpniu 1994 to wprowadzili), ale głowy sobie uciąć za to nie dam
. A co do strony, to skarbnica części – dodałem sobie do ulubionych, bo mają chyba każdy centymetr kwadratowy xedosa w sprzedaży 
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
Witam! Napewno pasują. Jeden znajomy dostał klapsa w tył i wymienił sobie na zółte choć ma Xedosa z 93r.
Co do tej stony to wydaje mi się że ceny części są astonomiczne, np. rura między przpustnicą a przepływomierzem kosztuje tam 150, ja kupiłem za 80 zł! dalej, za amor przód wołają 200zł! ja kupiłem za 100zł – prawie nowy! Przykładów mógłbym dać więcej... 
- Od: 10 paź 2005, 12:53
- Auto: CLK 430
Quest 3.3 V6
Micra K11
andreass napisał(a):z tego co się orientuję to tylko kolor klosza się zmienił (w sierpniu 1994 to wprowadzili), ale głowy sobie uciąć za to nie dam. A co do strony, to skarbnica części – dodałem sobie do ulubionych, bo mają chyba każdy centymetr kwadratowy xedosa w sprzedaży
wg znanych mi źródeł zmieniono kolor tylnych kierunków w 1996 r.
Maka napisał(a):co sądzicie o tej stronie xedos.com.pl/, zamawiał ktoś tam coś?).
ja zamawiałem przepływkę (jest ok), znajomy do 323 BA też coś od nich brał.
Można o nich powiedzieć 3 rzeczy:
1. Są bardzo porządni (przy przepływce dali 7 dni na sprawdzenie czy działa)
2. Mają duży wybór części
3. Cenić to oni się cenią
Ale przynajmniej są pewni.
b2 napisał(a):wg znanych mi źródeł zmieniono kolor tylnych kierunków w 1996 r.
ja mam grudzień 95 i mam pomarańczowe już.
A cała historia Xedosa do przeczytania na:
http://www.xedos-community.de/Xedos6.html
- Od: 7 sty 2006, 17:42
- Auto: e46 330xd eMpowered by Jetronik, 6 Mps
andreass napisał(a):ja mam grudzień 95 i mam pomarańczowe już.
A cała historia Xedosa do przeczytania na:
nie spieram się, dlatego napisałem, że wg znanych mi źródeł ( www.mazdaxedos6.com ), co nie oznacza, że nie ma innych.
Strona 1 z 1