Przeciekajaca podsufitka w rogach szyberdachu – czemu tak jest, jak zlikwidowac?
Strona 1 z 1
WItam od pol roku posiadam mazde xedos z szybrem, mam takie pytanie, jak jade teraz z otwarta zaslona przeciwsloneczna to para wodna skraplajaca sie na szyberdachu kapie mi do srodka;] i moczy podsufitke:( jak zasune zaslone przeciwsloneczna to wtedy nic nie kapie, zuwazylem ze jest na tej oslonie jakas gumowa uszczelka, pytanie czy z tym jest wszystko ok i czy tam jest jakies odprowadzenie tej kapiacej wody??;] za pomoc dziekuje;]
Ostatnio edytowano 4 sty 2006, 22:34 przez sha'gha, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 4 sty 2006, 15:19
- Auto: Xedos2.0 v6 KF rok93
myślę, że to dlatego że jak jedziesz z otwartą zasłoną przeciwsłoneczną, to powietrze stykając się z zimnym szybrem sie skrapla (a dokładniej para wodna), a jak jedziesz z zamkniętą zasłoną to nie ma kontaktu z szybrem i sie nie skrapla.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
no w sumie jest to mysl
tylko co dzieje sie z ta woda jezeli ona juz sie skroplila a ja zamknolem podsufitke, zeby mi nie zalatywalo grzybkami albo plesnia na lato:( dzieki za pomoc;]
ja tak nie bardzo wiem gdzie te kanaly sa
jakbys mogl mi napisac w ktora strone auta one ida i mniej wiecej gdzie sie znajduja 
otwórz szyberdach i w narożach rynienki dachu są takie otwory od przodu auta koło osłony przeciwiatrowej, są tam dwa otwory przez które sływa woda która przecieknie przez uszczelkę. Pooglądaj sobie dokłądnie napewno znajdziesz nalej do nich troszkę wody i sprawdz czy spywa jak nie to trzeba je przepchać drutem..
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
wielkie dzieki za pomoc:D:D:D:D:D ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Podepnę się do tematu bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a mianowicie mam zatkany jeden z odpływów od szyberdachu,próbowałem go przepchać ale gdzieś na końcu coś nie chcę puścić i muszę się dostać do niego od dup... strony. Wie ktoś gdzie owy kanał się kończy?
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=59617&hilit=%C5%82ysy
- Od: 25 maja 2008, 20:26
- Auto: CA B6 95'+gazBRC Blos
Subaru OBK EJ251 01'
W mojej mx6 podsófitka już gnije i nie ma na to rady, sprawdzałem wszystko i nadal przecieka szyber
-
jurek096
Bywa tak że przewód osprowadzający wodę z szybra jest ściśnięty w słupku przednim. trzeba go zdjąć i obadać sprawę, a zdejmuje się przez zdecydowane pociągnięcie. I już jest na wierzchu 

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
U mnie nie było problemów z szyberdachem.
Ale mam cały dach z szyberdzchem i podsufitką , jeszcze nie zamokniętą, ale samochód stoi pod chmurką bez drzwi więc jakby ktoś coś potrzebował to czym prędzej to podsufitka będzie w lepszym stanie.
a te przewody odpływowe wychodza gdzieś pod błotnikiem albo w podszybiu jak Ktoś chce to moge wykonac foty jak by Ktoś potrzebował wiedzieć jak to wygląda bo auto jest rozebrane
Ale mam cały dach z szyberdzchem i podsufitką , jeszcze nie zamokniętą, ale samochód stoi pod chmurką bez drzwi więc jakby ktoś coś potrzebował to czym prędzej to podsufitka będzie w lepszym stanie.
a te przewody odpływowe wychodza gdzieś pod błotnikiem albo w podszybiu jak Ktoś chce to moge wykonac foty jak by Ktoś potrzebował wiedzieć jak to wygląda bo auto jest rozebrane
Strona 1 z 1