Także mam problem z podłączeniem sterownika zamka centralnego, jednak w przeciwieństwie do kolegi, próbowałem to "ustrojstwo" podłączyć wg instrukcji zamieszczonej na forum i przy sterowniku.
podłączenie sterownika do mojej Madzi X6
centralka: kabel brązowo biały – sterownik: brązowy (zamykanie)
centralka: kabel brązowo czarny – sterownik: biały (otwieranie)
centralka: kabel biało zielony – sterownik: czerwony (zasilanie +12V)
centralka: kabel czarny – sterownik: czarny (masa -12V)
Efekt wyszedł taki, że po zaprogramowaniu kodu pilota centralka dawała znak "że żyje" (słychać było pstrykanie) natomiast nie było reakcji na zamkach. Paradoks taki, że gdy podłączyłem główny siłownik, który znajdował się w zestawie razem ze sterownikiem, na komendy pilota była reakcja ów głównego siłownika, a także pozostałych oryginalnych znajdujących się w drzwiach. Dość dziwne było tylko otwieranie / zamykanie na oryginalnych siłownikach tak jakby dostawały nieodpowiednią siłę na otwarcie / zamknięcie zamka – po prostu było słychać pstrykanie w środku drzwi, natomiast przycisk otwórz / zamknij otwierał / zamykał "nie do końca". Tak samo działo się przy otwieraniu z kluczyka.
Chcę zaznaczyć że przed zamontowaniem sterownika, otwieranie odbywało się w porządku, siłowniki pracowały ładnie i zamykały "do końca". Moje pytanie jest takie, czy ze względu na to iż mam sterownik razem w komplecie z siłownikami to jestem zmuszony wymieniać siłowniki na te z kompletu? Czy jednak powstał błąd w sztuce przy podłączeniu? Proszę o pomoc.
Model sterownika jaki zakupiłem to: