z góry dzieki za pomoc
Niedziałająca deska rozdzielcza
Strona 1 z 1
Witam. jestem całkiem lewy z aut wiec opisze jak umiem najlepiej
mam Xedosa 6 1.6 z 1994 r. na gaz. w traksie jazdy nagle zgasły mi wszystkie liczniki – obrotomierz, prędkościomierz itd. co może byc przyczyną?? może pasek alternatora albo cos w tym stylu?
z góry dzieki za pomoc
z góry dzieki za pomoc
-
jaszczur13
A czy cokolwiek w aucie działa?
Może akumulator się odłączył?
Sory stary ale bez minimum wysiłku z twojej strony niewiele uda się nam pomóc.
Może akumulator się odłączył?

Sory stary ale bez minimum wysiłku z twojej strony niewiele uda się nam pomóc.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
nie działa ani podświetlenie ani wskaźniki, tak poza tym autko odpala i jedzi bez problemu
-
jaszczur13
Nagle spadki PRĄDU
kolego powoduja takie niespodzianki:) typu predkosciomierz obrotomierz skacze opada mozesz miec akumulatro podlaczony ale np przewod on masy sie gdzies przerwal delikatnie albo zasniedzial:) przeczysc wszystko sprawdz czy sie nie przelamal:) bo to moze byc blachostka;)

- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
jeżeli nie działa ci cały licznik to uważaj!! obwód od alternatora idzie właśnie przez licznik, jeśli coś ci tam nie styka, niedajboże właśnie też przewód od alternatora, to nie masz ładowania.
Kiedyś sam sie tak załatwiłem, wyjąłem licznik do przeróbek i musiałem pilnie jechać, okazało sie po kilku kilometrach że nie miałem ładowania
dobrze chociaż ze stanąłem gdzies na poboczu a nie na srodku sprzyzowania, bo byłby wstyd!
Kiedyś sam sie tak załatwiłem, wyjąłem licznik do przeróbek i musiałem pilnie jechać, okazało sie po kilku kilometrach że nie miałem ładowania
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Byłem u elekrtomechanika, okazało sie że miałem całkiem zjechany pasek alternatora i nie było ładowania. na szczescie jakoś dojechałem do niego, tzn prawie bo autko padło jakies 20 m. od warsztatu
miłego i dzieki za pomoc
-
jaszczur13
Strona 1 z 1