Witam
Chcę zamontować u siebie w aucie poduszkę pasażera, bardzo często jeżdżę z ważną mi osobą, sami rozumiecie.
Pytanie czy w instalacji auta bez poduszki znajdę za schowkiem wtyczkę na poduszkę pasażera?
Czy jest ona wystrzeliwana po otrzymaniu sygnału od tego samego czujnika co poduszka kierowcy?
Jak ma sie sprawa z czujnikiem "obecności" pasażera który powinien być w fotelu? Jak sprawdzić czy wogóle taki jest?
Pozdrawiam
Montaż poduszki pasażera Xedos 6
Strona 1 z 1
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Nie zamontujesz drugiej poduszki w xedosie.
Jeżeli już się upierasz to musisz wymienić cała instalację poduszek aby wszystko było sprawne.
W wersji z dwiema poduszkami były też pirotechniczne napinacze pasów oraz jeden centralny czujnik uderzeniowy.
Po prostu musisz woniej jeździć, albo co najmniej przepisowo.
Jeżeli już się upierasz to musisz wymienić cała instalację poduszek aby wszystko było sprawne.
W wersji z dwiema poduszkami były też pirotechniczne napinacze pasów oraz jeden centralny czujnik uderzeniowy.
Setritus napisał(a):bardzo często jeżdżę z ważną mi osobą
Po prostu musisz woniej jeździć, albo co najmniej przepisowo.
Hazu napisał(a):
Nie tylko,bo u mnie 1994 po pierwszym FL, nie ma poduszki pasażera,ale pirotechniczne napinacze są
sebek-71 napisał(a):Nie tylko,bo u mnie 1994 po pierwszym FL, nie ma poduszki pasażera,ale pirotechniczne napinacze są
I pewnie masz kilka czujników uderzeniowych (jeden widoczny za atrapą) ?
Hazu napisał(a):Po prostu musisz woniej jeździć, albo co najmniej przepisowo.
wiesz, najgorzej ze czesto to nie od ciebie zależy...
sebek-71 napisał(a):Nie tylko,bo u mnie 1994 po pierwszym FL, nie ma poduszki pasażera,ale pirotechniczne napinacze są
no u mnie też są, do tego jeden czujnik uderzenia za atrapą.
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
Jeszcze musisz mieć deske rozdzielczą z nacięciem by ta poduszka wystrzeliła chyba ,że się myle?
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Strona 1 z 1