Aktywacja ostrzeżeń o niezapiętym pasie

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Swiezu » 20 sty 2014, 12:34

Ja jednak też nie mam kontrolki od drzwi. Coś mi się pomyliło.
Forumowicz

Od: 3 lis 2012, 15:18
Auto: 1. Mazda Xedos 6 CA 2.0 V6 24V, automat
2. Mazda CX-5 2.2 Diesel, automat

Postprzez DamianSzatan666 » 25 sty 2014, 18:35

a u mnie po włożeniu licznika z '93 świeciła się kontrolka od spalonej żarówki. Podłączone zostały mgłowe i chyba wróciło do normy.
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 lis 2011, 00:39
Auto: Byly:
Xedos 6 2.5 '97
Xedos 6 2.0 '93
MPV 2.0d '05
I inne.
Aktualne:
MX-5 NA '93
Inne marki i pojazdy.

Postprzez paaawel5 » 10 lut 2014, 19:10

A ja Panowie mam takie pytanie
[tiiit].. mi się wskaźnik paliwa i temperatury płynu – z racji tego że za 30 zł kupiłem od innego xeda przełożyłem do swojego i działa – ok jeden problem z głowy
ale no właśnie – tamte liczniki miały kontrolkę niezapiętych pasów, oraz otwarcia drzwi i jeszcze 2 rzeczy
lecz po założeniu na próbę tamtego licznika świeciło wszystko jak choinka – np. poducha nie gasła wcale itd. po przeglądnięciu okazało się że z tyłu całkiem inna jest folia drukowana inaczej prowadzone ścieżki itd w zw z tym przełożyłem licznik od temp płynu i paliwa do swojego ale korciło mnie zrobienie tego co ja nie mam
Okazuje się że jedyna rzecz to otwarcie drzwi – reszta pitogramów u mnie oznacza co innego np pasy – w ich miejsce mam tempomat, jakieś tam światło chyba info o spalonej żarówce mam co innego więc się nie pokrywa ale drzwi otwarte można zrobić
Ba szukając głębiej – przecież na tym starszym budziku jest a czemu nie działa ? okazuje się że w polifcie niema wcale w kostce kabla !!
Dorobiłem ale teraz problem gdzie go podpiąć ?
jeden sygnał wziąłem z licznika tzn był tam ale 2 zrobiłem kabel wpakowałem w kostkę połączyłem ścieżkę i gra ale jak podepnę pod drzwi – przycisk co zapala światło jak otworzę drzwi kierowcy to działa ale nie działa z pozostałymi drzwiami – sprawdzając kable kolory mam różne w drzwiach na tych czujnikach
mało tego nie wiem czy to samo bo podpięte miałem z godz i testowałem tymi drzwiami kierowcy ujarała się ścieżka taka cieniutka w liczniku i licznik padł ale ścieżka nie była od tego co dołożyłem – to zrobiłem – nie wiem czy to z winy tego gdzie podpiąłem pod ten czujnik otwarcia drzwi czy przypadkowo – myślę że pod czujnikiem padła by od razu może to zbieg okoliczności

Ale tu pytanie gdzie podpiąć ten kabel by po otwarciu każdych drzwi się zapalała lampka na desce ?

Sufitowa lampa odpada bo ona ma czasówkę więc lampka na desce nie będzie gasła od razu tylko wiadomo jak

Może ktoś podpowie co nieco ?
pozdrawiam
Forumowicz

Od: 14 lis 2008, 21:04
Auto: Xedos 6 2.0 v6 98r.