Montaż halogenów przeciwmgielnych – instalacja elektryczna, pytania
W skrzynce na przekaźniki pod maską jest wolny jeden wtyk... czy to tam ma wejść przekaźnik od halogenów? Proszę o jakieś zdjęcie
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
raczej nie
fabrycznie jest juz do nich przekaźnik podłaczony
montujesz tylko wyłącznik z wiązką pod panelem kokpitu no i wymieniasz wiązkę ściany grodziowej lub dorabiasz przewody
fabrycznie jest juz do nich przekaźnik podłaczony
montujesz tylko wyłącznik z wiązką pod panelem kokpitu no i wymieniasz wiązkę ściany grodziowej lub dorabiasz przewody
Ostatnio edytowano 14 wrz 2010, 19:20 przez Hazu, łącznie edytowano 1 raz
w takim razie który to?? w takim razie co mi brakuje? Halogeny założone, włącznik w środku też.
Kable do masy? i co jeszcze?
Kable do masy? i co jeszcze?
w środku wymieniłeś wiązkę ?
z przodu dorobiłeś wiązkę?
który rocznik auta?
do auta po 94r miałbym chyba obydwie potrzebne wiązki (z anglika ale to raczej w tym przypadku nie istotne)
z przodu dorobiłeś wiązkę?
który rocznik auta?
do auta po 94r miałbym chyba obydwie potrzebne wiązki (z anglika ale to raczej w tym przypadku nie istotne)
hazu to jest '92, nie niedorabiałem żadnej wiązki bo ja z elektryki jestem lewus i szczerze powiedziawszy byłem pewien że to jest na zasadzie plug n play
podłanczam i mam. Tak więc reasumując mam halogeny z jakimiś kabelkami i kostką w zderzaku i włącznik już kokpicie, no ale właśnie kabelki przy desce są tylko do świateł tylnych...
Napewno nie masz po bokach chłodnicy takich żółtych wtyczek? Ja też myslałem ,że nie mam a się okazało ,że cała instalacja jest.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Witam Mam pytanie , czy do założenia halogenów trzeba ściągać cały przód czy nie ?
- Od: 21 sty 2010, 18:27
- Auto: MazdaXedos 6 2.0 V6 Automat
nie, ale gimnastyki jest trochę z przeciąganiem przewodów..
323F ba 1.5 '95>xedos6 2.0 '97>5 2.0 Pb/Lpg '06>_____
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Sprzedam przednie zaciski hamulcowe do Xedosa6.
Sprzedam stacyjkę z 2 kluczykami i kompletem zamków.
Qchar napisał(a):Witam Mam pytanie , czy do założenia halogenów trzeba ściągać cały przód czy nie ?
Nic trudnego ale tak jak KacY piszę trochę gimnastyki jest
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Witam. Czy w halogenach na przód była jakaś różnica w przed i po liftach? bo dzisiaj wziąłem się za zakladanie i nie pasują idealnie jak zaślepki
na zdjęciach innych użytkowników też nie widać takich szpar.. no chyba że mi sie tylko tak wydaje..;/
- Od: 25 mar 2014, 23:51
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 v6 1993
pokaż zdjęcia jak wyglądają te "szpary" to oblookamy 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
..a co do szpar to wydawały się duze bo zderzak nie był zamontowany.. po montazu juz tak się nie rzuca w oczy;)
Dopisano 17 wrz 2014, 21:27:
i jeszcze jedno pytanie.. stary włacznik był tylko na tylne przeciwmgłowe. Ten który kupiłem jest chyba z nowszego modelu ponieważ jest podwójny (światła/tempomat) i stara kostka nie pasuje ;/ czy ktoś już przerabiał taka sytuacje? wiem że kostka będzie do wywalenia ale pod które piny od świateł sie wpiąć? Dodam, że fabrycznie miałem 4 przewody w kostce
Dopisano 17 wrz 2014, 21:27:
i jeszcze jedno pytanie.. stary włacznik był tylko na tylne przeciwmgłowe. Ten który kupiłem jest chyba z nowszego modelu ponieważ jest podwójny (światła/tempomat) i stara kostka nie pasuje ;/ czy ktoś już przerabiał taka sytuacje? wiem że kostka będzie do wywalenia ale pod które piny od świateł sie wpiąć? Dodam, że fabrycznie miałem 4 przewody w kostce
- Od: 25 mar 2014, 23:51
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 v6 1993