DROPKICK napisał(a):Ponieważ mam kilka spalonych żarówek, chciałem je wymienić.
Szukałem na forum jakich będę potrzebował żarówek, ale nie znalazłem (albo coś przeoczyłem), więc rozebrałem wszystko.
Więc może komuś się to przyda.
ZEGARY– 3 sztuki – żarówki o średnicy 10mm (W5W)
– 1 sztuka – żarówki o średnicy 5mm (W1,2W)
PRZEŁĄCZNIK PRZECIWMGIELNYCH– 2 sztuki – żarówki z drucikami o średnicy 3mm
PRZEŁĄCZNIK OD TEMPOMATU– 2 sztuki – żarówki z drucikami o średnicy 3mm
– 1 sztuka – diody 3mm
PRZEŁĄCZNIK PODGRZEWANIA SZYBY PRZEDNIEJ– 1 sztuka – żarówki z drucikami o średnicy 3mm
– 1 sztuka – diody 3mm
PRZEŁĄCZNIK PODGRZEWANIA SZYBY TYLNIEJ– 1 sztuka – żarówki z drucikami o średnicy 3mm
– 1 sztuka – diody 3mm
PRZYCISK AWARYJNYCH– 1 sztuka – żarówki z drucikami o średnicy 3mm
KONSOLA NAWIEWU– SKALA TEMPERATURY – 2 sztuki – żarówki o średnicy 5mm (W1,2W)
– A/C + OBIEG POWIETRZA – 1 sztuka – żarówki o średnicy 5mm (W1,2W), oraz 3 diody 3mm
– AUTO + 3 przyciski od kierunku nawiewu – 2 sztuki – żarówki z drucikami o średnicy 3mm, oraz 4 diody 3mm
– SIŁA NAWIEWU (AUTO, 1, 2, 3) – tutaj pojawia się mały problem, ponieważ zamontowana jest żarówka 5mm, tyle tylko że z dłuższymi drucikami niż są dostępne w sprzedaży, tak więc ja proponuję dwa rozwiązania: założyć jedną lub dwie żarówki 3mm, ja dałem u siebie dwie ponieważ są one o połowę słabsze niż te 5mm, lub inne rozwiązanie to kupno oprawki pod żarówkę R5 i założenie żarówki 5mm
ZEGAREK– na moje oko nie da się tam wymienić podświetlenia
Żarówki 10mm (W5W) oraz 5mm (W1,2W) są dostępne bez najmniejszego problemu w sklepie.
Jeżeli chodzi o żarówki z drucikami o średnicy 3mm, ja nie mogłem dostać w żadnym sklepie, znalazłem je na allegro. Również oprawkę do żarówki można kupić tam. Wszystko dostępne jest u tego użytkownika
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6436169Wiem, że to nie jest fotorelacja, ale może warto dodać link do tego tematu do fotorelacji.
Nie robiłem zdjęć jak wymieniać żaróweczki, ponieważ jest to banalnie proste.