Woda w bagażniku skad sie bierze
Strona 1 z 1
Witam od pewnego czasu w mojej madzi po lewej stronie w bagarzniku pojawila sie woda. Na poczatku byla to niewielka ilosc woda zbiera sie w przegrodzie blotnika z bagaznikiem pod plastikowa klapka .Czy wiecie moze co jest przyczyna , czy jest tam moze jakies odprowdzenie np z szyberdachu albo uszczelek klapy .Wszystkie uszczelki sa cale nie popekane a wody coraz wiecej to znaczy na dzien dzisiejszy okolo 0,5l . Moze jakis kanal odprowadzajacy jest zatkany albo cos podobnego prosze o pomoc
- Od: 11 maja 2008, 19:07
- Auto: Xedos 2l V6 , Premacy 2l TD
a masz elektryczną antenę z lewej strony?
jak tak to od spodu obudowy od silniczka anteny jest wężyk do odprowadzania wody która po antenie dostaje sie do środka, prawdopodobnie sparciał lub jest dziurawy. Miałem taki sam problem tylko w 626 ge .
jak tak to od spodu obudowy od silniczka anteny jest wężyk do odprowadzania wody która po antenie dostaje sie do środka, prawdopodobnie sparciał lub jest dziurawy. Miałem taki sam problem tylko w 626 ge .
- Od: 20 kwi 2008, 12:34
- Auto: Mazda 626 2.0i 16v GE 94r.
mroku59 a w Stalowej Woli padał ostatnio deszcz? A spryskiwacz tylnej szyby masz?
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
buhahah a myślałem że to tylko mój problem
.... no więc tak ja zalepiłem silikonem cała długość pod uszczelką od bagażnika i to nic nie dało woda dalej z lewej strony się przedziera teraz podejrzenie padło na uszczelke która znajduję się zaraz pod tylną szybą u mnie po prostu w miejscu gdzie powinien być zatrzask nie ma go na uszczelce i jest dziura i podejrzewam że właśnie z tam tond przedostaje się do środka .. zalepię to jutro i zobaczymy

- Od: 30 kwi 2008, 13:28
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'
mam ten sam problem w gd u mnie zbiera sie z prawej strony, jak bedzie ładny dzien to wezme wode z barwnikiem i wtedy sie zobaczy, bo narazie to nie wiem skad no chyba ze ktos mial podobny problem w gd to zaoszczedzi mi duzo czasu 
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec
- Od: 24 lut 2008, 09:55
- Auto: 626 GD, 2.2i 88 /LPG 12.02.1988:)
A tak z ciekawosci – ile ma autko latek? Bo w starszych samochodach lubi sparciec uszczelnienie na laczeniu blach. To jest taka masa plastyczna, mechanicy nazywaja to barankiem czy jakos tak. Wtedy mozesz calkiem dlugo szukac, a i tak nie znajdziesz. U siebie probowalem zasmarowac silikonem wszystkie styki blach dookola uszczelki bagaznika i pomoglo na jakis czas. Choc nigdy nie doszedlem w ktorym miejscu cieklo...
- Od: 16 lis 2005, 05:51
- Auto: Tribute 3.0 V6
Madzia jest z 97 roku jutro planuje wzasc weza i lac woda wejde do bagaznika a druga osoba bedzie polewac moze cos namierzymy napewno uszczelki sa cale i nie leje sie po antanie tylko z drugiej strony .Dam znac jak cos namierze
- Od: 11 maja 2008, 19:07
- Auto: Xedos 2l V6 , Premacy 2l TD
Czyli przeszlo dyszka latek na pace! Ma prawo sie biedulka rozeschna nieco. Zanim zaczniesz polewac woda to zdemontuj plasticzki w bagazniku bo to cholerstwo lubi cieknac w najmniej spodziewanych miejscach. Szpara ( tylko bez skojarzen! ) moze byc duzo wyzej a woda bedzie dostawal sie w nizszej czesci bagaznika. Ja profilaktycznie obsmarowalem WSZYSTKIE laczenia blach od zewnatrz i od srodka.
- Od: 16 lis 2005, 05:51
- Auto: Tribute 3.0 V6
Panowie miałem to samo. Mój był bity w tył i myślałem że to jest przyczyną ale widzę że to nie tylko mój problem. W dolnej części nadkola jest specjalne odwodnienie jest tam taka rurka dzięki której woda wydostaje się na zewnątrz. U mnie było zatkane i po odetkaniu problem stojącej wody znikł. U mnie dostawała sie przez uszczelkę klapy wystarczyło ją odpowiednio spasować.
Posiadam wszystkie części do XEDOSA 6 jeśli czegoś potrzeba proszę o kontakt. Kontakt do kolegi proszę powołać się na forum mazdy tel 793 163 816.
- Od: 26 lut 2007, 12:53
- Auto: XEDOS 6 2.0 V6
Po ostatnim myciu też zauważyłem wodę dokładnie w tym samym miejscu, o którym wszyscy piszecie. Z braku czasu nie udało mi się jeszcze sprawdzić skąd się tam wzięła, ale wygląda na to, że to jakaś popularna usterka. Jeśli komuś się udało to naprawić, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
There are only two things to worry about: either you are well or you are sick. If you are well then there is nothing to worry about. But if you are sick, there are two things to worry about: either you will get well or you will die. If you get well, then there is nothing to worry about. If you die, there are only two things to worry about: either you will go to heaven or to hell. If you go to heaven, there is nothing to worry about. But if you go to hell, you'll be so f...ing busy shaking hands with friends, you won't have time to worry. Why worry!
- Od: 10 wrz 2007, 12:10
- Auto: Mazda Xedos 6 1.6 '96 automat
AmRoZ napisał(a):właśnie z tam tond przedostaje

Sory ale nie mogłem wytrzymać
- Od: 24 sty 2008, 11:45
- Auto: Ave t25
Witam, u mnie podobny problem z tym, że w GF-ce, była uderzona z tyłu i z prawej strony (tam gdzie miejsce na podnośnik) gromadzi się, woda... może tam też była jakaś rureczka tylko po zabiegu blacharskim ktoś ją wywalił...?
- Od: 19 sty 2008, 19:08
- Auto: VW B5(3B) 2.5 TDI V6 150KM AFB
W xedosie są otwory w dnie tej wnęki ze specjalnymi zaślepkami którw wypyszczją wodę a jednocześnie chronią przed przedostawaniem się kurzu.
ja je wywaliłem i teraz jest tam sucho tylko trochę zakurzone.
ja je wywaliłem i teraz jest tam sucho tylko trochę zakurzone.
mroku59 napisał(a):w bagarzniku pojawila sie woda. Na poczatku byla to niewielka ilosc woda zbiera sie w przegrodzie blotnika z bagaznikiem
Jak zdejmiesz koło to oblukaj dokładnie łączenia blachy na nadkolu. Najpierw musisz zdemontować chlapacz bo inaczej ciężko będzie coś zobaczyć. Jeśli tak jak piszesz na początku było tego niewiele to znaczy że wdała Ci się koleżanka korozja i chrupie Xedosa od lewej strony z tyłu. Miałem to samo tyle że ze strony przecwnej. Było sucho, sucho, sucho aż pewnego dnia w prawy bok wjechała mi Panda na tyle niewiele że zostawiła tylko rysy na lakierze i na tyle wiele że zgrzew na tych łączeniach się popuścił co z kolei spowodowało że opona pompowała do bagarznika wodę.
- Od: 10 kwi 2005, 18:59
- Auto: Xedos 6 2.0 1996r
Strona 1 z 1