Przeprowadzenie przewodów

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez xlukaso » 30 maja 2008, 16:04

Witam moze moj temat jest troche smieszny ale mam pewien problem. Kupilem alarm do mojej madzi i po zalozeniu syreny stwierdzilem ze nie mam jak przepuscic przewod od silnika do srodka samochodu :/:/ Xedos jest tak zabudowany ze nie mam nawet najmniejszej szpary. Prosze o pomoc moze ktos sam zakladal lub ma zalozony alarm i wie ktoredy przepuscic przewod od syreny.... Ponadto planuje w najblizszym czasie zalozyc sobie wzmacniacz audio i tez zajdzie taka potrzeba puszczenia od akumulatora przewod "+" do bagaznika i tez nie mam pojecia ktoredy. Jesli ktos ma jakas koncepcje albo montowal cos takiego u siebie prosze o pomoc z gory dzieki i pozdro dla was.
Na kolana i do pana, przysiad płski i do laski :):):)
Początkujący

Od: 28 maja 2008, 18:09
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 24V 92r.

Postprzez kali-radzio » 31 maja 2008, 14:02

od strony kierowcy jest guma przejściowa do silnika ja nią przepusciłem przewody do wzmacniacza.
Początkujący

Od: 11 kwi 2008, 20:12
Auto: Mazda Xedos 2.0 V6

Postprzez xlukaso » 1 cze 2008, 08:27

No jest tam uszczelka ale bym ja musial troche uszkodzic zeby tam cokolwiek przepuscic.... bo ona jest dopasowana do wiazki przewodow ktore ida przez ta uszczelke.. no ale postaram sie pokombinowac
Początkujący

Postprzez chudy » 1 cze 2008, 10:15

Jest jedna wolna "przelotka" na przewody między komorą silnika a kabiną. Z tego co pamiętam znajduje się jakieś 30 cm od górnej krawędzi silnika na przeciwko kierownicy. Jest do niej trochę cieżkie dojście i trzeba się pogimnastykować aby siegnąć, ale napewno jest :) i nie trzeba się męczyć z upychaniem kabli przy istniejących wiązkach gdzie i tak jest już ciasno.
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez xlukaso » 1 cze 2008, 19:56

chudy napisał(a):Jest jedna wolna "przelotka" na przewody między komorą silnika a kabiną. Z tego co pamiętam znajduje się jakieś 30 cm od górnej krawędzi silnika na przeciwko kierownicy. Jest do niej trochę cieżkie dojście i trzeba się pogimnastykować aby siegnąć, ale napewno jest :) i nie trzeba się męczyć z upychaniem kabli przy istniejących wiązkach gdzie i tak jest już ciasno.
a czy ta przelotka jest zaslepiona czyms bo ja czegos takiego nie widze u siebie mozesz mniej wiecej powiedziec pod jakim elementem to szukac i jak mniej wiecej to wyglada
Początkujący

Postprzez chudy » 1 cze 2008, 20:17

jak każda przelotka jest w niej guma i wprowadziłem mały błąd ponieważ jak sie okazuje przechodzi przez nią jeden przewód w oplocie, ale nie jest to problem :)
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez xlukaso » 2 cze 2008, 01:05

dzieki "chudy" znalazlem faktycznie jest cos takiego ale dobrze schowane ;p pod silniczkiem ;p na dniach przeprowadze sobie potrzebne przewodziki pozdrawiam
Początkujący