Przeprowadzenie przewodów
Strona 1 z 1
Witam moze moj temat jest troche smieszny ale mam pewien problem. Kupilem alarm do mojej madzi i po zalozeniu syreny stwierdzilem ze nie mam jak przepuscic przewod od silnika do srodka samochodu :/:/ Xedos jest tak zabudowany ze nie mam nawet najmniejszej szpary. Prosze o pomoc moze ktos sam zakladal lub ma zalozony alarm i wie ktoredy przepuscic przewod od syreny.... Ponadto planuje w najblizszym czasie zalozyc sobie wzmacniacz audio i tez zajdzie taka potrzeba puszczenia od akumulatora przewod "+" do bagaznika i tez nie mam pojecia ktoredy. Jesli ktos ma jakas koncepcje albo montowal cos takiego u siebie prosze o pomoc z gory dzieki i pozdro dla was.
Na kolana i do pana, przysiad płski i do laski
:):)
- Od: 28 maja 2008, 18:09
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0 V6 24V 92r.
od strony kierowcy jest guma przejściowa do silnika ja nią przepusciłem przewody do wzmacniacza.
- Od: 11 kwi 2008, 20:12
- Auto: Mazda Xedos 2.0 V6
No jest tam uszczelka ale bym ja musial troche uszkodzic zeby tam cokolwiek przepuscic.... bo ona jest dopasowana do wiazki przewodow ktore ida przez ta uszczelke.. no ale postaram sie pokombinowac
Jest jedna wolna "przelotka" na przewody między komorą silnika a kabiną. Z tego co pamiętam znajduje się jakieś 30 cm od górnej krawędzi silnika na przeciwko kierownicy. Jest do niej trochę cieżkie dojście i trzeba się pogimnastykować aby siegnąć, ale napewno jest
i nie trzeba się męczyć z upychaniem kabli przy istniejących wiązkach gdzie i tak jest już ciasno.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
a czy ta przelotka jest zaslepiona czyms bo ja czegos takiego nie widze u siebie mozesz mniej wiecej powiedziec pod jakim elementem to szukac i jak mniej wiecej to wygladachudy napisał(a):Jest jedna wolna "przelotka" na przewody między komorą silnika a kabiną. Z tego co pamiętam znajduje się jakieś 30 cm od górnej krawędzi silnika na przeciwko kierownicy. Jest do niej trochę cieżkie dojście i trzeba się pogimnastykować aby siegnąć, ale napewno jesti nie trzeba się męczyć z upychaniem kabli przy istniejących wiązkach gdzie i tak jest już ciasno.
dzieki "chudy" znalazlem faktycznie jest cos takiego ale dobrze schowane ;p pod silniczkiem ;p na dniach przeprowadze sobie potrzebne przewodziki pozdrawiam
Strona 1 z 1