Nie działają podgrzewane siedzenia
Strona 1 z 1
Jak niektórzy z was wiedzą, zmieniłem samochód. Z mazdy na mazdę. Jestem teraz posiadaczem xedosa6 i mam mały problem. Siedzenia nie grzeją. Niby nic ale w dupsko zimno. Tapicerka jest skórzana więc jest to stosunkowo mało przyjemne uczucie. Czy ktoś miał kiedys podobny problem
?
prywatnie proszę mi mówić "pan gruby"
- Od: 11 lis 2003, 00:01
Ja mialem tylko taki problem, ze jezdzilem volvo 740 i 960 z podgrzewanymi siedzeniami i jakos mnie w dupsko (hehe) nie grzaly. Moze one tak slabo grzeja, ze tego po prostu sie nie czuje... Nie wiem, nie przyzwyczajony jestem do takich luksusow.
Pozdrawiam.
P.S. Ja nie wiedzielem, ze zmieniles samochod. Pochwal sie.
Pozdrawiam.
P.S. Ja nie wiedzielem, ze zmieniles samochod. Pochwal sie.
the right man in the wrong place...
No tak, o siedzeniach mozesz zapomniec
Zapraszamy do Naszych Mazd, wiernosc marce zachowana
Moze cos nie laczy w przelaczniku?
Moze cos nie laczy w przelaczniku?
A co z moimi zimnymi siedzeniami
hmm może niech "pan gruby"
– sprawdzić bezpiecznik od ogrzewania foteli,
– sprawdzić (miernik, żarówka) czy po wciśnięciu przełącznika prąd dochodzi do foteli,
– spróbować podłaczyć ogrzewanie "na krótko"
W elektrycznych siedzeniach przewaznie jest termostat, więc fotel sie nie spali.
Jesli mają grzać, a nie grzeja i prąd dochodzi to może byc wina termostatu lub przepalonego drutu w siedzeniach.
Jesli mają grzać, a nie grzeja i prąd dochodzi to może byc wina termostatu lub przepalonego drutu w siedzeniach.
Pozdrawiam
_MarSs_ {626 Cronos 2.0 95}
_MarSs_ {626 Cronos 2.0 95}
- Od: 14 gru 2003, 14:33
- Auto: Mazda 626 2.0 95
w mojej f-ce miałem podobny problem niegrzały otele okazało sie ze na zlaczu pod fotelem L brak napiecia, wiec rozebrałem przełącznik i sprwa się wyjaśniła trzeba było rozerac przezyscić i działa, natomiast strona prawa
ktos zbyt czesto uprawiał sex w tym aucie no i trzeba było otel rozebrać pękł drucik grzejny wystarczyło skrecic go dokładnie i tez juz działa.
powodzenia
powodzenia
- Od: 30 kwi 2004, 18:16
- Auto: Mitsubishi Galant 2,4 GDI
_MarSs_ napisał(a):Jesli mają grzać, a nie grzeja i prąd dochodzi to może byc wina termostatu lub przepalonego drutu w siedzeniach.
mam ten problem...prąd dochodzi ,a siedzenia nie grzeją.Gdzie jest ten termostat i ten drucik?Zeby się dobrać do niego i sprawdzić czeka mnie demontaż siedzenia ?od dołu dostanę się do wszystkiego,czy trzeba cósik rozpruwać?
- Od: 13 sty 2010, 21:24
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 hatchback 66kW
wystarczy troche poszukac
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=89300
tu jest fajnie opisane co i jak, mysle ze wystarczy
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=89300
tu jest fajnie opisane co i jak, mysle ze wystarczy
Sprzedam większość części do Mazdy Xedos 9 Millenii 2.5 V6 2001 2002

- Od: 16 mar 2009, 22:08
- Auto: Była Mazda Xedos 2.0 V6 KF 1994
Jest Mazda Millenia S 2.3 V6 KJ 2001
rozłupałem fotel pasażera i kierowcy i okazało się że przepalił się drut oporowy.Zlutowałem, założyłem w miejscu łączenia koszulkę termokurczliwą i działa.... w połowie,to znaczy tylko fotel kierowcy.Ale mi tam na razie nie przeszkadza
ważne jest to ,że ogrzewa mi moje 4litery 
- Od: 13 sty 2010, 21:24
- Auto: Mazda 626 GF 1,8 hatchback 66kW
Strona 1 z 1