wskaznik poziomu paliwa, wspomaganie xedos

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez xedosik » 22 lis 2007, 12:15

witam, ostatnio oddalem auto do lakiernika i po odbiorze zauwazylem ze nie dziala mi w ogole wskaznik poziomu paliwa, wiem ze raz u lakiernika zabraklo paliwa, nawet nie pokazuje rezerwy, gdzie szukac przyczyny?

przy skreconych kolach i jezdzie kierownica nie wraca, tzn nie prostuje sie lecz nawet dociaga ja w druga strone i skreca bardziej, na prostej drodze na nierownosciach czuje praktycznie w kierownicy male nierownosci, wspomaganie dziala lekko, jak skrecam do oporu jest opor. co moze byc przyczyna?

pozdrawiam :)
Forumowicz

Od: 7 wrz 2007, 18:58
Auto: Xedos 6 2.0 V6 96r.

Postprzez nor » 22 lis 2007, 15:52

Może wyciągnął Ci pływak i temu nie pokazuje. Co do wspomagania może podmienił przekładnię kierowniczą. Więcej nie przychodzi mi nic do głowy.
Forumowicz

Od: 16 mar 2004, 14:49
Auto: Mazda 3BM
Mazda 6GH

Postprzez Moriia » 22 lis 2007, 19:45

Podczepie sie pod temat jesli chodzi o temat wskaznika paliwa.
Ale moj problem wyglada tak ze po zatankowaniu do pelna wskazowka podnosi sie na 3/4 baku :( i systematycznie opada gdzie szukac usterki, wyciaglem dzis plywak i jak pzrestawilem go w stan pelnego baku wskazowka tez zatrzymala sie na 3/4 :(
Początkujący

Od: 24 paź 2007, 14:00
Auto: Mazda Mx-6 2.5 V6 1996