Witajcie.
Mam problem z moja klima. Na luzie ma nieregularne obroty (skacza jak szalone w przedziale 750 – 250) nawet czasami silnik potrafi zgasnac. Gdy jade to jest dobrze ale silnik wydaje sie byc bardzo "mulowaty", jakgdyby ktos ukradl mu duzo kucykow. Czy mozecie mi poradzic co z tym zrobic? Moze do kogo sie udac (okolice Katowic)?
Pozdrawiam serdecznie
Co z moja klima? ROZWIĄZANE
Strona 1 z 1
TPS? Aż tak sie na tym nie znam.
Kabelki i swiece sa OK. Spalanie i kultura pracy silnika CUDO (jak na swoj przebieg).
Zaciera? Ale co i jak to sprawdzic?
Dodaje, ze spadek mocy i nieregularne obroty zauwazam jedynie przy wlaczonej klimie. A! Jeszcze jedno: Gdy jade samochodem, z wlaczona klima, ok. 1 godz. to juz nie zauwazam nieregularnej pracy silnika na wolnych obrotach (nie jest to regula).
Czy jest jakas mozliwosc, ze rozstraja sie komputer i przelacza sie w tryb awaryjny przy spadku obrotow?
Czy jest jakis fachowiec w woj. slaskim (najlepiej okolice Katowic) ktory by mi to zrobil?
Kabelki i swiece sa OK. Spalanie i kultura pracy silnika CUDO (jak na swoj przebieg).
Zaciera? Ale co i jak to sprawdzic?
Dodaje, ze spadek mocy i nieregularne obroty zauwazam jedynie przy wlaczonej klimie. A! Jeszcze jedno: Gdy jade samochodem, z wlaczona klima, ok. 1 godz. to juz nie zauwazam nieregularnej pracy silnika na wolnych obrotach (nie jest to regula).
Czy jest jakas mozliwosc, ze rozstraja sie komputer i przelacza sie w tryb awaryjny przy spadku obrotow?
Czy jest jakis fachowiec w woj. slaskim (najlepiej okolice Katowic) ktory by mi to zrobil?
Lubię mój samochód
- Od: 21 lip 2006, 09:45
- Auto: Mazda Xedos 6, 1.6, 1994
XsiX napisał(a):może stary, dobry Tadziol-ek
oczywiście – tym bardziej że mi to wygląda na kiepsko ustawione obroty/zapłon.
Miałem kiedyś podobnie i w/w czynności zlikwidowały objaw
Strona 1 z 1