Wymiana silniczka wycieraczek

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez tomek » 27 lip 2004, 20:59

zauważylem, od pary dni zacinają mi sie wycieraczki – tzn. np. proboje spryskać, płyn leci ale wycieraczki nie zbierają, albo podczas drobnej mzawki wlączam czasowe i jakis czas mi zbierają a potem ni z gruchy przestają. wiec ide i pytam – jeden mowi, że moze byc silniczek do wymiany, drugi, ze wystarczy przezwoić? silnik a jeszcze inny, że wystarczy tylko coś tam przeczyscic, bo – japońce tak mają – i bedzie ok
chyba powinienem znalezc takiego mecha co sie naprawdę ZNA
pozdrawiam Tomek

im wiecej sie pytam tym jestm glupszy. <glupek2>
Forumowicz

Od: 4 lip 2004, 06:43
Auto: Mazda 3 2.0 2017

Postprzez Jaksa » 27 lip 2004, 21:18

Jak to w Mazdach bywa częstym przypadkiem niedomagań mechanizmu wycieraczek są warunki atmosferyczne.To też jest element o który trzeba dbać ,pomijam tu piórka które mozna kupić w różnych sklepach.Co do mechanizmu ( bo pewnie o to chodzi ) najlepiej wymontować go z pod szybia i dokładnie nasmarować ośki ( tam gdzie są przykręcone ramiona wycieraczek ) Ośka składa się z dwuch części (ruchomej i tej przykręcanej na 2 śruby do podszybia ) Po oczyszczeniu i nasmarowaniu dobrym srodkiem smarującym ( stalym ) zapewniam że mechanizm będzie dlugo dzialal bez problemowo. Myślę że gosc który zna zasadę dzialania zrobi to w mig. Dodam jeszcze że te przerwy w pracy wynikają pewnie z zacierania się osiek.Pozdrawiam
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Forumowicz

Od: 10 mar 2004, 23:46
Auto: Mazda 6 2023 Anniversary /6 2.5 BP 2019 / Mazda 3 BP 2019 .2.0 122KM