Witam !
Podczas jazdy szyba pasażera opadła i nie da sie jej podnieść. Przycisk pasażera nie działa i nie można tez uruchomić od strony kierowcy. Pozostale szyby działają poprawnie.
Nie słychac silniczka po naciśnieciu przycisku (cisza). Prosze o pomoc
Szyba pasazera opadła sama i nie działa- co zrobić?
Strona 1 z 1
Musisz zdjąć tapicerkę z drzwi i obejrzeć co się stało w środku.
Jak nie masz zbyt dużego obycia z mechaniką możesz dla porównania zdjąć tapicerkę również z drzwi kierowcy (w celu porównania).
Podejrzewam uszkodzenie mechanizmu podnośnika.
Jak nie masz zbyt dużego obycia z mechaniką możesz dla porównania zdjąć tapicerkę również z drzwi kierowcy (w celu porównania).
Podejrzewam uszkodzenie mechanizmu podnośnika.
magicadm napisał(a):a ja podejrzewam zerwanie linki
możliwe ale
kruko24 napisał(a):po naciśnieciu przycisku (cisza)
Tak czy inaczej – boczek do zdjęcia
Pewnie spadła z prowadnicy – w hondzie miałem raz takie samo zjawisko i jeszcze do tego deszcz lał – w zwyklym warsztacie robiacym szyby nareperowali i wkleili i bylo potem zawsze ok a spadło bo poprzednik niedbale naprawił go po dzwonie (czego sie zreszta jak kazdy sprzedający wypierał) pozdro W
- Od: 24 sie 2006, 19:27
- Auto: 6 2.0D DPF 121 KM 2005 HB
Grzyby napisał(a):magicadm napisał(a):a ja podejrzewam zerwanie linki
możliwe alekruko24 napisał(a):po naciśnieciu przycisku (cisza)
Faktycznie: "nie klei się"
Grzyby napisał(a):Tak czy inaczej – boczek do zdjęcia
Jedyny konkret
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Byłem u mechanika i mówi że to silniczek bo słychac ze podaje prąd ale nie rusza. Problem teraz jest gdzie go mogę kupic i za ile. A dodatowy problemem jest to ze jest to wersja angielska i nie wiem czy to ma jakies znaczenie . Prosze o podpowiedz. Pozdrawiam
-
Gość
kruko24 napisał(a):Byłem u mechanika i mówi że to silniczek bo słychac ze podaje prąd ale nie rusza.
Ciekawa diagnoza...Oczywiście zdjął tapicerkę??? A może tylko mechanizm zblokokował się?
Ta szyba to tak "sama opadła"???
PS
Nigdy nie słyszałem prądu w samochodzie
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Nie każdy mechanik ma racje
Okazało sie, ze przełącznik sie zablokował na otwieraniu, silniczek działa, zamieniliśmy z kolega przełącznik z tylnych drzwi i działa. Stary rozebrałem i jest do wyrzucenia. Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
-
Gość
Strona 1 z 1