"Zużycie reflektorów" – naprawa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez chudy » 31 gru 2006, 13:36

prokopcio napisał(a):nakleiłem na super-glue dwa dopasowane kółka z folii aluminiowej

Co do tego sposobu to mam pewne obawy, bo wszystkie kleje w stylu superglue odparowywują zostawiając na pobliskich elementach biały nalot – na dodatek nie dzieje sie to od razu, lecz dopiero po kilku dniach...tygodniach nawet. Kleiłem tak kiedyś czarne plastiki a na nich doskonale było to widoczne. Oby Ci nie zniszczyło soczewki i żarówek, szczególnie że panuje tam wysoka temperatura która tym bardziej wzmocni prosec parowania. Życzę dalszych sukcesów w nowym roku :).
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez prokopcio » 31 gru 2006, 18:11

chudy napisał(a):wszystkie kleje w stylu superglue odparowywują zostawiając na pobliskich elementach biały nalot

wiem, bo często go stosuję "zawodowo <lol> " i wiem, że trzeba bardzo dobrze go wysuszyć (co zrobiłem ;) ) żeby właśnie już nie parował. Poza tym nie wiem na ile to wszystko będzie trwałe :| – doraźnie super metoda – fotki z zaświeconymi światłami tego nie oddają – prawy reflektor "zatrzymuje" kupe światła w sobie i jest taki mleczny a przez lewy światło wydostaje się na zewnątrz i wygląda, jakby świecił słabiej a tak naprawdę daje dużo więcej światła – ale na drodze.

Obrazek

Szczęśliwego Nowego Roku
Autko na sprzedaż !
Forumowicz

Od: 9 sty 2006, 09:35
Auto: MX6 (MazdaXedos6) ;–)

Postprzez chudy » 31 gru 2006, 20:23

No to jeszcze teraz drugi przed Tobą :). Oby efekt przeszedł Twoje oczekiwania
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sty 2005, 12:07
Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)

Postprzez mazdatb » 13 sty 2007, 23:27

chudy napisał(a):to ja spróbuję wypolerować odbłyśniki z moich starych lamp – bo i tak do wyrzucenia i dam znać jaki efekt

Moim zdaniem polerowanie odbłyśników to zły pomysł i usuniesz nikiel bo to dziadostwo schodzi nawet palcem.

Włałśnie robię lampy z plexi.

Jestem na etapie robienia form.

Luknij w moim temacie http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... &start=180

Sorki żadko wchodzę na pw
Forumowicz

Od: 23 lut 2006, 09:08
Auto: Xedos 6 2.0V6 KF