Czy można włożyć mocniejsze żarówki [Xedos 6]

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez memfis67 » 4 sty 2007, 16:49

Ja mam problemika bo mam zaroweczki xenonowe w mazdzie i strasznie leciutko swieca..co zrobic
Street Racing Mazda
Zobacz moje dziecko: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=29773
Początkujący

Od: 25 gru 2006, 22:42
Auto: Mazda 323f GB 1.6 16v 1992

Postprzez qlesh » 4 sty 2007, 20:25

Najlepsza seria... wiem co mowie :) Pisze o tym prace. Nie wkladaj zadnych cudów bo bedziesz gowno widzial a jak Cie wąsy zatrzymaja i sprawdza zarowki (raczej chyba malo pradwopodobne) to zobaczysz ile kosztuje ponowny przeglad.
Takze kup sobie seryjne albo jakies Vision Plus najwyzej i spokoj.
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez Button » 5 sty 2007, 16:05

http://www.auto-lamp.pl/sklep/product_info.php?cPath=25_27&products_id=45
czy myślicie, że takie żarówki będą ok do Xedosa 6?
Obrazek
Forumowicz

Od: 17 paź 2006, 07:47
Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV

Postprzez misiek06 » 5 sty 2007, 20:58

Ja mam właśnie takie żarówki jestem zadowolony ładnie świecą :)
Forumowicz

Od: 21 lut 2005, 15:39
Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc

Postprzez mbmaster » 6 sty 2007, 02:58

Te zarowki wygrywaja wszystkie testy. Z pewnoscia mozna je polecic
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez Blastar » 7 sty 2007, 20:54

tomekrvf napisał(a):Światła z soczewką w mazdach można tylko udoskonalić poprzez ksenony. Nawet najlepsza żarówka( która de facto niewiele zmienia lub wcale) nie rozwiąże problemu.

Tu masz rację bo jakość światła ksenonów i oswietlenie drogi, pobocza jest bez porównania
bartek_bart napisał(a):ale jak dla mnie to bardziej oślepiają xenony niż te 100watt

Nie wiem czy kiedykolwiek widziałeś jak oślepiają ksenony?? bo to że mają jaśniejszą poświate, są badziej widoczne i wyróżniające się na drodze to to nie jest oślepianie (oślepiają wtedy gdy się patrzy poniżej lini światła ja sobie tak popatrzyłem kilka razy i dosłownie czerwone bolące oczy jak po spawaniu bez maski)
mad_man napisał(a):xenony nie oslepiaja jesli sa dobrze wyregulowane...

Każde światła nawet najlepiej wyregulowana bedą oślepiały w niektórych sytuacjach, mi już kilka razy migali jak jechalem np po wiadukcie gdzie wiadomo że jest górka i światła świecą na wprost a nie w dół lub też gdy jedzie się po zakręcie w prawo wtedy wiadomo że jadący z naprzeciwka jest w tej strefie gdzie prawa strona świeci wyżej (chyba że przy ksenonach nie ma świecić wyżej?) żeby oświetlać pobocze, ale na to nie ma sposobu (można zastosować te klosze które skręcają na zakrętach ale tego nawet we wiekszości nowych aut nie montują) a że ksenony mają białe światło więc jest to bardziej widoczne w porównaniu do zwykłych żarówek.
Żyjemy w kraju gdzie te światła jeszcze nie są takie popularne i niektórzy kierowcy nie potrafią się z tym pogodzić więc migają uważając że jest to coś złego.
Forumowicz

Od: 12 mar 2005, 21:30
Auto: 323F BA 1,5i '94 16V 4/DOHC