Co to za kontrolka?
Strona 1 z 1
GofNet napisał(a):Immobiliser?
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Bruce napisał(a):Nie wiem tylko co oznacza kontrolka na obrotomierzu. Zarys samochodu a na nim kontur kluczyka.
że zaras wybuchnie
(pojęcia nie mam co to)
Jaksa co to za uśmieszki?
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
...serce bije w takt V-acht :)
- Od: 11 cze 2004, 20:25
- Auto: A acht V acht
Tak tak to kontrolka immobiliseraReServeD626 napisał(a):Jaksa co to za uśmieszki
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ja mam podobne pytanie świeci mi się kontrolka na pomarańczowo , pod kontrolką od płynu do przedniej szyby , wygląda tak jak by samochód wpadł w poślizg , i nie wiem czy to kontrolka od klocków czy od czego , na prawy ukos świeci mi się czerwony wykrzyknik. Kto wie od czego to jest 
-
Gość
Gtzajac napisał(a):Ja mam podobne pytanie świeci mi się kontrolka na pomarańczowo , pod kontrolką od płynu do przedniej szyby
masz nie sprawny układ abs-u
Gtzajac napisał(a):na prawy ukos świeci mi się czerwony wykrzyknik. Kto wie od czego to jest
to jest albo
zaciagniety hamulec reczny( uszkodzony czujnik)
mala ilosc lynu hamulcowego lub jego brak

gdy swieci sie podczas hamowania to oznacza ze koncza ci sie okladziny cierne i czas wymienic klocki hamulcowe.[/b]
Ostatnio edytowano 14 lip 2006, 15:49 przez BIGer, łącznie edytowano 1 raz
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Od: 19 paź 2005, 19:59
- Auto: Audi A4 B5 2.6 V6
Bruce napisał(a):Zarys samochodu a na nim kontur kluczyka
Gwoli ścisłości – to może być immobilaiser lub tzw. podwójny zamek (ale on zaświeca się na 3 sek. po podwójnym zamknięciu drzwi)
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
andreass napisał(a):magicadm napisał(a):Co to za cudo?
no pewnie masz 2 zamki – jak w drzwiach w domu
Nadal nie rozumiem...
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Podwójny zamek (czasem nazywany super-zamek) polega na tym, że przy podwójnym zamknięciu wszystkie zamki są mechanicznie rozłączone i nie można otworzyć auta klamką w środku. Jak masz otwarte szyby (albo wybite), to przy normalnym zamku centralnym – wystarczy otworzyć "wajchą" i masz dzrzwi stojące otworem. Przy podwójnym zamknięciu – cięgna są mechanicznie rozłączone i możesz sobie próbować do przyjścia właściciela z kluczykami...
Wersja obecna prawie zawsze w seriach mazd "na niemcy" – stąd bywa też nazywany – niemiecki wariant zamka.
Wersja obecna prawie zawsze w seriach mazd "na niemcy" – stąd bywa też nazywany – niemiecki wariant zamka.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
czyli ta kontrolka z samochodem w poslizgu to jest uszkodzony ABS ? bo mnie gosciu tlumaczyl ze sa zalozone klocki bez czujnikow, a wiec jak to dokladnie jest?
-
kuchar
Usterka ukladu (kontrolka zolta). Zrob test wedlug opisu http://www.mazdaspeed.pl/web/warsztat/w ... .php?c=obd (pamietaj o zresetowaniu komputera). Prawdopodobnie usterka czujnika, bo klocki bez ABS-u to bzdura.
Strona 1 z 1