o widzisz

to już jest duża pomoc

bo szkoda coś połamać a byle duperelek kosztuje sporo do tych wynalazków
tak że już chyba jutro podejmę sie tego wyczynu dam znać jak poszło

pare fotek sie rzuci może komuś się przyda
Tymczasem dzięki wielkie

!!!!!!!!!!!!!!
ED:
A więc przy wyciąganiu szyby odkręciłem ją od prowadnicy dolnej, następnie opusciłem całkowicie do dołu odkręciłem boczną prowadnice następnie wyciagamy uszczelkę powoli razem z prowadnica do góry odchylając ją delikatnie na zewnętrzną strone, jak juz z tym sie uporamy wyciagamy pozostałą część uszczelki, szybę zdejmujemy z prowadnicy opuszczamy jeszcze niżej, po czym musimy ją ciągnąć do góry tak jak by się zamykała tylko wychylamy ja na zewnątrz i wychodzi pięknie bez obkręcania szyby
Przy wkładaniiu najlepiej zacząć od włożenia uszczelki (tu gdzie nie ma prowadnicy), a mianowicie wsuwamy ją ok 4 – 5 cmpotem od góry już wkładamy szybę tak aby weszła trochę w uszczelkę (najlepiej robić w 2 osoby) poczym ciągniemy szybę z uszczelką do dołu i pilnujemy żeby uszczelka wchodziła na szybę i w miarę na swoje miejsce

jak już szybę wsuniemy do dołu i uszczelkę która jest wewnątrz drzwi to możemy zacząć wkłądać prowadnicę na swoje miejsce (najlepiej jest od środka uszczelkę spryskać płynem do szyb ) jężeli prowadnicę już wsuniemy to pozaostaje ją tylko przykręcić, docisnąć dokoła pięknie uszczelkę

i szybę przykręcić do dolnej prowadnicy

Może trochę zakręcone ale naprawde łątwo się to robi

A tutaj cudowna prowadnica boczna

dwie cudowne śrubki

a następnie lekko wyciągamy uszczelkę z prowadnicy ciągniemy ją do góry i odpychamy od siebie uważając na rameczkę wokoło

A tutaj uwieńczenie mojej pracy