Fotele Alcantara
1, 2
Witam. Mam pytanie czy ktoś z klubowiczów posiada w swoim Xedosie fotele z alcantary regulowane elektrycznie i podgrzewane?? Jeżeli tak, to czy macie z tymi fotelami jakeis problemy? – wiem że one sa inaczej wyprofilowane niz te tradycyjne.
- Od: 18 lut 2006, 23:46
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF
Tzn ... a o co dokładnie Ci chodzi ?
Fotele w X6 z alcantry pojawiły się po F/L czyli bodajze w '97 ...
Zamiast alcantry mam velur ... pozatym tak samo jak Ty. Problemów zero przez 6 lat
Fotele w X6 z alcantry pojawiły się po F/L czyli bodajze w '97 ...
chrapek napisał(a):Mam pytanie czy ktoś z klubowiczów posiada w swoim Xedosie fotele z alcantary regulowane elektrycznie i podgrzewane?? Jeżeli tak, to czy macie z tymi fotelami jakeis problemy?
Zamiast alcantry mam velur ... pozatym tak samo jak Ty. Problemów zero przez 6 lat
Ostatnio edytowano 21 lut 2006, 20:28 przez Puhcio, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
chrapek napisał(a):A ty te welurowre masz regulowane elektrycznie?
Tak, ale to X9/Millenia. Musisz sie upewnic, czy wystepowaly po liftingu (1995) fotele obite alcantra z regulacja elektryczna, bo wczesniej nawet niektore modele z tapicerka skorzana miala reczne wajchy.
Globy napisał(a):Tak, ale to X9/Millenia.
Millenia. W X9 byla alcantara.
chrapek napisał(a):dokładnie mi chodzi o to, że ja mam tez zwykłe welurowe. I zastanwiam sie czy ich nie zmienic na takie jak opisalem wiec chcialem znac opinie na ich temat
Moim zdaniem welur jest lepszy od alcanatry. Jest przyjemny, miły w dotyku, miękki ... szczerze mówiąc wolę welur niż alcantare ...
chrapek napisał(a):A ty te welurowre masz regulowane elektrycznie??
A były w ogóle w X6 regulowane elektrycznie ?
W X9 większość wersji byla z elektryczna regulacja foteli, a w milleni wszytkie. Przez 6 lat napęd fotela nie sprawia najmiejszych kłopotów.
Lepiej zostań przy swoich fotelach, albo zmieniaj na skórę.
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
A były w ogóle w X6 regulowane elektrycznie ?
jasne że były (a dokładniej fotel kierowcy) natomiast nie słyszałem nigdy o tym że:
Fotele w X6 z alcantry pojawiły się po F/L czyli bodajrze w '97 ...
P.S. Puhcio co ty za F/L X6-tki w 1997 wymyśliłeś
Puhcio napisał(a):Troche inna specifykacja wyposażenia, użyte materiały, ..
to może podaj te materiały i specyfikację o której nikt do tej pory nie słyszał
EDIT
a tak przy okazji...
czy ktoś z forumowiczów posiada / widział xedosa 1997 z nowym znaczkiem ?
wiem że na "xedosowych" stronach pisze o zmianie znaczka w tym roku ale jeszcze nie udało mi się "upolować" takiego auta
Mówisz – masz.
Dam Ci nawet '99
http://www.auto.pl/?kod=19JN4
Dobra, ja już się pgoubiłem. Jakimś mały face-lifting był w '95, gdzie wprowadzono automatyczną klimatyzację i silnik z 140 zamiast 144 KM ...
Dam Ci nawet '99
http://www.auto.pl/?kod=19JN4
XsiX napisał(a):to może podaj te materiały i specyfikację o której nikt do tej pory nie słyszał
Dobra, ja już się pgoubiłem. Jakimś mały face-lifting był w '95, gdzie wprowadzono automatyczną klimatyzację i silnik z 140 zamiast 144 KM ...
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
prosiłem 1997 a ty dałeś 1999, akurat z tego rocznika jak i z 1998 widziałem ich sporo
Puhcio napisał(a):gdzie wprowadzono automatyczną klimatyzację i silnik z 140 zamiast 144 KM .
to nie sprawa silnika tylko zaostrzenie norm spalin i prawdopodobnie związana z tym zmiana układu wydechowego (inny katalizator?)
Wracając do pierwotnego pytania (alcantara) nie widziałem jeszcze xedosa 6 z tym rodzajem obicia. Jedyne z czym się do tej pory zetknąłem to zwykły materiał, welur oraz skóra, tak więc jeżeli ktoś ma fotki oryginalnej tapicerki z alcantarą to bardzo proszę o ich zamieszczenie
Puhcio napisał(a):bodajrze
bodajŻe
Jutro poszukam
Wracając do pierwotnego pytania (alcantara) nie widziałem jeszcze xedosa 6 z tym rodzajem obicia. Jedyne z czym się do tej pory zetknąłem to zwykły materiał, welur oraz skóra, tak więc jeżeli ktoś ma fotki oryginalnej tapicerki z alcantarą to bardzo proszę o ich zamieszczenie
[/quote]
Jak do wiadomosci zalaczyc zdjecie?? Wysle Ci wtedy foto xedosów z alacantra
Jak do wiadomosci zalaczyc zdjecie?? Wysle Ci wtedy foto xedosów z alacantra
najlepiej wrzuć foto na stronę:
www.fotosik.pl
http://www.imageshack.us/
a na forum wklej odpowiednie linki
www.fotosik.pl
http://www.imageshack.us/
a na forum wklej odpowiednie linki
XsiX napisał(a):to nie sprawa silnika tylko zaostrzenie norm spalin i prawdopodobnie związana z tym zmiana układu wydechowego (inny katalizator?)
To był skrót myślowy.
XsiX napisał(a):Wracając do pierwotnego pytania (alcantara) nie widziałem jeszcze xedosa 6 z tym rodzajem obicia. Jedyne z czym się do tej pory zetknąłem to zwykły materiał, welur oraz skóra, tak więc jeżeli ktoś ma fotki oryginalnej tapicerki z alcantarą to bardzo proszę o ich zamieszczenie
XsiX, przecież w tym linku z X6 '99 jest alcantara ...

Globy napisał(a):bodajŻe
Sry
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Puhcio napisał(a):XsiX, przecież w tym linku z X6 '99 jest alcantara ...
a tego to już nie wiem bo żaden z linków nie działa

EDIT
na fotosiku zdjęcia już działają...
to obicie foteli wygląda mi raczej na welurowe
ale z racji małej rozdzielczości zdjęć nie będę się sprzeczał
1, 2