Uszkodzone wycieraczki
Strona 1 z 1
witam wszystkich. mam mały problem z wycieraczkami szyby . zostały załączone i pod wpływem sniegu uniasły sie troszke i zablokowały teraz działają tylko na 2 i 3 pozycji włącznika i jak wyłanczam wycieraczki to zatrzymują się od razu na dowolnej pozycji a nie ustawiają na dole szyby . miał ktoś może taki problem i co mogło się uszkodzić.
- Od: 11 kwi 2008, 20:12
- Auto: Mazda Xedos 2.0 V6
U mnie powodem takiego działania był padnięty przekaźnik przy kierownicy.Rozebrałem go, wyczyściłem i działa.Polecam jednak kupić nowy, nie jest drogi, ponieważ mój pracuje teraz głośniej przez to że nie założyłem z powrotem obudowy.
- Od: 11 lip 2009, 22:37
- Auto: Xedos 6 V6
Mazda 3 BK 1.6 Y6
a gdzie dokładnie go szukać
sorki ale rozebrałem te osłony i przekaznika tam nie widziałem .Jak on wygląda i jak go z tamtąd wymontować może ktoś posiada jakieś foto .
ok ale jak wymontować to płytke bo tam jest mało miejsca a nie chciałbyb popsuć bardziej
rozebrałem te osłony ale nie wiem jak tą płytke z przekaznikiem wyjąć czy jest ona przykręcona czy włożona na jakieś zatrzazki razem z włącznikiem
mam problem z czasówką wycieraczek ponieważ przestała działać w xedos 6 2.0 v6 1997r.prawdopodobnie uszkodził się przekaznik lub scieszka na płydce ale nie umiem wyjąć tego przełącznika próbowałem 2 razy ale dałem spokuj. auto posiada poduszkę powietrzną dla kierowcy. mile widziana fotorelacja.
-
kaliradzio
Najważniejsze jest to,aby odłączyć aku i poczekać z 10min tak na wszelki wypadek,co by poducha nie wystrzeliła
A potem,to już proste wystarczy pokombinować a przekaznik jest twój 
Strona 1 z 1