Wariujacy centralny zamek
Strona 1 z 1
Witam po wieczornym przymrozku zaczął wariować mi centralny zamek otóż jak zawsze rano podejście do samochodu klik na guzik od pilota i zamek się otworzył wsiadam a tu słyszę ze zamki w wszystkich drzwiach otwierają się i zamykają i tak w kółko przestają po przekręceniu kluczyka w stacyjce -uruchomienie silnika lub gdy mam otwarte drzwi tylko zamknę drzwi to zpowrotem otwierają się i zamykają czasem jak nawet zamknie się to próbuje jeszcze raz zamknąć i zaraz otwiera słychać też jakiś przekaźnik w okolicy chyba schowka pasażera miał może ktoś coś podobnego albo gdzie szukać przyczyny (całe lato było dobrze w ubiegłą zimę miałem identyczny objaw ale problem sam zniknął )
Mazda Xedos 2.0l V6 24V
ale wszystkie zamki otwierają się i zamykają jakby siłownik przymarzł to by nie zamykał i nie otwierał a sprawdzałem i działają a reset kompa nie pomaga sytuacja będzie się powtarzała wiem bo miałem to w ubiegłym roku i pomagało tylko wstawienie samochodu do ciepłego garażu na 2 godz chciałbym zlikwidować ten problem
Mazda Xedos 2.0l V6 24V
Ja mam pochodny problem do Twojego. Jak jest wilgotny ranek lub jak teraz już znaczne ochłodzenie to centralny nie chce się zamknąć, tzn: pikam alarmem i się otwiera, jak chcę zamknąć to tylko alarm się uzbraja a centralny nie drgnie. Jak się ociepli w dzień wraca do normy. Problem występuję jesień, zima i początek wiosny – tak wiem od poprzedniego właściciela. Wie ktoś gdzie dopatrywać się przyczyny?
- Od: 29 sie 2008, 13:24
- Auto: Mazda Xedos 6 2.0
Ja raz w roku ściągam boczki i smaruje wszystkie zamki i cięgna oraz siłowniki i nie mam potem żadnych problemów
Kiedyś raz mi się zdarzyło,że zamykając z pilota nie było reakcji siłowników i zamki się nie zamykały.Włączał się tylko dzwięk.Skasowałem błędy i jak ręką odjął 
Ja przechodziłem ten temat poprzedniej zimy. Po zamknięciu pilotem otwierały mi się i zamykały na zmianę tylne drzwi. Natomiast przełączniki w drzwiach te przy klamce tylko podrygiwały. Zastosowałem najprostsze rozwiązanie – odpiąłem klemy na całą noc. Na nazajutrz po podłączeniu było po temacie 
Be Quick Or Be Dead
- Od: 7 maja 2008, 20:33
- Auto: Xedos 2.0V6 92.
Witam mam taki problem otwieram auto z pilota i po otworzeniu bagażnika po jakiś 30 sekundach przy otwartym bagażniku centralny zamek się zamyka.próbowałem kluczukiem zostawić w pozycji otwartej ale nie pomaga.może miał ktoś podobny problem? pozdrawiam
- Od: 3 mar 2012, 04:31
- Auto: CA 1997 Xedos 6
V6 2.0l 24V 140 KM
Bardzo prosta sprawa. Otwórz auto z pilota, otwórz i zamknij drzwi od kierowcy centralny automatycznie się nie zamknie do póki go nie zamkniesz, jeżeli nie otwierasz drzwi kierowcy, automat zamyka go po 30sek.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
A ja mam tym razem następujący problem, podczas rozbierana boczka drzwi kierowcy w celu naprawy lampki coś mi się stało z centralnym / siłownikiem i centralne zamykanie przestało działać z zamka / guzika wewnątrz natomiast jeśli przekręcam zamek w drzwiach pasażera zamykają się też i drzwi kierowcy – czyli wygląda to jakby nie dochodził impuls z zamka kierowcy do centralnego, ale w drugą stronę już było ok. Możliwe, żeby coś się odłączyło, przerwało? Bo jedno naprawiłem a drugie się zepsuło, jak zwykle 
na początek bym sprawdził połączenie kabla co do klamki od kierowcy idzie
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Strona 1 z 1