Dopasowanie lamp tylnych oraz kierunkowskazów przednich od modelu po 94r do wcześniejszego
1, 2
musiek napisał(a):poszkaj uszkodzonej lub polamanej i przeloz tylko przedni plastik
uszkodzona raczej będzie miała połamany lub pęknięty plasik/klosz
musiek napisał(a):przeloz tylko przedni plastik
dla chcącego nic trudnego, ale jest to kłopotliwe
Jeżeli masz niedaleko jakiś szrot lub np za pomocą allegro dogadasz sie z kims kto ma na sprzedaż takową lampę to wymieńcie sie lampami i daj mu na przysłowiowe piwo.
Pozatym wydaje mi się, że tylko kierunki były inne.
ADHD napisał(a):Pozatym wydaje mi się, że tylko kierunki były inne.
mnie też zawsze sie wydawało ze zmieniali tylko kierunki z przodu i z tyłu. same lampy były bez zmian. no ale skoro mowisz ze masz inne to moze faktycznie sa inne
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
roznia sie tym ze z tych starszych maja lustrzana ta 'obwodke' soczewki a te nowsze taka matowo-almuminiowa... no i u mnie klosz jest taki troche ciemniejszy ale to chyba tylko u mnie.
tej roznicy praktycznie nikt nie widzi poza mna ale wiecie jak to jest we wlasnym aucie chcialoby sie miec wszystko idealne
zwlaszcza ze byly wczesniej
tej roznicy praktycznie nikt nie widzi poza mna ale wiecie jak to jest we wlasnym aucie chcialoby sie miec wszystko idealne
- Od: 5 wrz 2009, 15:59
- Auto: Xedos 6 KF '97
Witam jak w temacie, chcialem wyciagnac ten pomaranczowy wklad z przednich kierunkowskawskow tylko nie wiem jak to zrobic bo prowalem rozczepic ten klosz bialy i troche to tak nie bardzo idzie tzn boje sie ze to polame.... ;/ czy ktos robil takie cos?? jak tak to w jaki sposob to zrobic?? z gory dzieki ;]
- Od: 26 kwi 2009, 21:33
- Auto: Mazda XEDOS 6
Mev napisał(a):Z rad – uderz do salonu alfy romeo Nie wiem jakie tam są żarówki z tyłu, ale u mnie w 166 są całe lampy czerwone, a kierunkowskazy świecą na pomarańczowo, także wszytko OK i jest to seryjne rozwiązanie
Tutaj mam fotkę jak to jest rozwiązane w alfie

Jak widać na żarówce jest taki mały zielony klosz co z białą żarówką i czerwonymi lampami daje barwę pomarańczową.
Co do twoich tylnych lamp to jeżeli nie są oklejone czerwoną folią to pewnie są malowane bo seryjnie nie było takich z czerwonym kierunkiem. Moja propozycja (nie wiem czy dobra ale spróbować można) weź jakiś rozpuszczalnik i spróbuj wytrzeć ten kierunek wtedy będziesz wiedział czy jest malowany. Wcześniej proponuje wykręcić lampe.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/246/0ba8b8712dce9563.jpg[/img][/url]
www.323-klub.pl
www.323-klub.pl
- Od: 30 sie 2008, 16:31
- Auto: Było 323F BA Z5 94r.
Jest Xedos 6 V6
1, 2