Pytanie o fotele i kanapę Xedos 6
Strona 1 z 1
Po przeróbkach będą pasowac,bez przeróbek pasażer będzie miał więcej regulacji fotela niz Ty jako kierowca:].Ktos z forum robił coś takiego, więc moze się wypowie.Ja mam Xeda z 92r. a pare dni temu, montowałem fotele z 97 i nie ma różnicy w mocowaniu,tylko moje były z wersji euro.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Ja mam mniejszą regulację niż po prawej.
Tylko jak mam być szery to jak sobie ustawię fotel raz to raczej zbyt często go nie zmieniam.
Ewentualnie przy okazji konkretnego czyszczenia. Żadne siedzenia nie mają pamięci więc wg mnie to kwestia bajeru. Ja nie muszę.
Tylko jak mam być szery to jak sobie ustawię fotel raz to raczej zbyt często go nie zmieniam.
Ewentualnie przy okazji konkretnego czyszczenia. Żadne siedzenia nie mają pamięci więc wg mnie to kwestia bajeru. Ja nie muszę.
Ja przerabiałem fotel w X9. Z ver. UK przekładałem do ver. EU. Nic ciężkiego lecz chwilę to czasu zajmuje i trzeba uważać przy przekładaniu obszycia. Moja przeróbka wyglądała na tym, że przekładałem spodnią część siedziska, a z górnej nie ściągałem obszycia, górną część odkręciłem z 4 śrub i przełożyłem do dolnej części z elektryką, nałożyłem gąbkę, naciągnąłem skórę, pozapinałem zapinki, powiązałem wszystko i zamontowałem do auta.Fotela pasażera nie przerabiałem,montowałem jak był (brak el. pokrętła) Przypuszczam że konstrukcja fotela w X6 wygląda podobnie więc wszystko jest do przerobienia. A jak będziesz miał z Anglika fotel (prawy) el to go też podepniesz, pod wykładziną koło ogrzewania nóg (pod fotelem) jest wtyczka pod fotel el. Ja nawet przerabiałem boczki drzwi z UK na EU, więc jak się chce to wszystko się da zrobić 
Pozdrawiam,
radar88
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Już Ci odpowiadam. Nie, nie będą pasowały a na pewno nie tylna kanapa, ze względu iż tylna kanapa w X6 jest składana z 2 części, co powiększa nam ładowność bagażnika, a w X9 ma 3 haki od góry i przykręcana jest na 3 śruby od spodu i nie jest ona składana. Wydaje mi się że i gabarytowo by nie pasowała. Przednie fotele raczej też nie będą pasowały, zapewne mocowania są również inne. Można by powiedzieć że X6 i X9 są do siebie zbliżone, lecz to są całkiem dwa inne, odmienne samochody.
Owszem silnik z TA do CA przełożysz i kilka innych rzeczy lecz mało co pasuje z modelu X9 do X6.
Pozdrawiam,
radar88
Owszem silnik z TA do CA przełożysz i kilka innych rzeczy lecz mało co pasuje z modelu X9 do X6.
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Owszem silnik z TA do CA
Raczej srednio widze KJ w budzie CA
Tak masz rację
myślałem o KL-u a nie napisałem o nim , heh lecz nie powiem że mogła by to być ciekawa kompozycja kwiatowa, CA KJ, ciekawe jak by to się bujało
ale nie o tym ten temat.
Pozdrawiam,
radar88
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Już Ci odpowiadam. Nie, nie będą pasowały a na pewno nie tylna kanapa, ze względu iż tylna kanapa w X6 jest składana z 2 części, co powiększa nam ładowność bagażnika, a w X9 ma 3 haki od góry i przykręcana jest na 3 śruby od spodu i nie jest ona składana. Wydaje mi się że i gabarytowo by nie pasowała. Przednie fotele raczej też nie będą pasowały, zapewne mocowania są również inne. Można by powiedzieć że X6 i X9 są do siebie zbliżone, lecz to są całkiem dwa inne, odmienne samochody.
Pozdrawiam,
radar88
Dzięki za odpowiedź. No to duża szkoda, że nic nie zakombinuje, bo komplet w ładnym stanie znalazłem i tak właśnie myślałem, że może po kilku przeróbkach wejdą do x6, no ale trudno
" To dykty ciężkie, obcierają..."
- Od: 9 kwi 2011, 17:23
- Auto: oby Xedos 6:)
Spoko, poszukaj sobie foteli z Angola, jak masz kierowcy elektryczny a w angolu elektryczny nie jest (ponieważ to strona pasażera) to fotel się da przerobić, ja tak przerabiałem w swoim X9 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
]
-
Kamil
witam Mazdowiczeee:) Pytanko mam zamiar na przyszłość wrzucić fotele Xedosa 6 do mojej Madzi 626 Iv Ge 1997 .. podejdą mi?? ...

ja mam mx-6
i xeda i praktycznie nie widzialem zadnej roznicy w szynach montazowych:)
ale jak cos bede miec czas to zmierze miarka:) rozstaw:) jak beda pasowac do mx i tu i tam i sram siam
to do kazdego podedja z tych lat:)
mowa o przednich:)
ale jak cos bede miec czas to zmierze miarka:) rozstaw:) jak beda pasowac do mx i tu i tam i sram siam
mowa o przednich:)
Tak czy owak będą miały inne poszycie 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Strona 1 z 1