Witam.Szukałem siłowników do tylnej klapy bagażnika Xedosa 6.Szukałem po szrotach,czasami coś znalazłem ale tak samo zużyte jak moje.Aż w końcu trafiłem.Kupiłem tylko jeden ma siłę 300 N a drugi został stary.Sklep znajduje się w Bydgoszczy na ul.Moniuszki tel.601389854,koszt siłownika 51 zł+zaczep kulowy 5 zł.Symbol tego siłownika 1408 AS jest o 1 cm dłuższy od orginalnego ale to nie przeszkadza.A jeszcze jedno ta firma nazywa się ASMOT.Miałem temat na forum ale mi go skasowali chciałem tam właśnie opisać wszystko że da się dopasować bez żadnych przeróbek.Pozdrawiam
praktycznie przeróbek.Pozdrawiam Rafał
Siłowniki do tylnej klapy do Mazdy Xedos
Strona 1 z 1
a ja wziąłem założyłem siłowniki od poloneza bodajże caro plusa są o pół centymetra dłuższe od orginałów ale za to bardzo silne
tyle ze trzeba otwór w oczku rozwiercić i wy myśleć jakieś zabezpieczenie przy klapie, ja wziąłęm dwie podkładki i delikatnie przyłapałem je migomatem i problem opadającej kapy się skończył tanim kosztem:P
a i musiałem uważać żeby mi klapa zębów nie wybiła bo teraz trzeba się trochę nasiłować żeby ją zamykać ale tylko trochę:P
tyle ze trzeba otwór w oczku rozwiercić i wy myśleć jakieś zabezpieczenie przy klapie, ja wziąłęm dwie podkładki i delikatnie przyłapałem je migomatem i problem opadającej kapy się skończył tanim kosztem:P
a i musiałem uważać żeby mi klapa zębów nie wybiła bo teraz trzeba się trochę nasiłować żeby ją zamykać ale tylko trochę:P

yrek28
- Od: 23 mar 2009, 22:34
- Auto: xedos 6 2.5 KL v6 170km 93r. XERXES
wedle nr vin to 09.05.1992r
Srebrny MIKI F6 Coral
ja też polecam siłowniki firmy asmot 1408 AS są o 1 cm dłuższe od oryginalnego + zaczep kulowy x2 na dwa dostępne prawie w każdym motoryzacyjnym można dobrać jeszcze mocniejsze ale te są wystarczające kupując używki sprawdzamy w taki sposób że jak go wciskamy musimy użyć bardzo dużej siły żeby go wcisnąć no i raczej długo go nie utrzymy wciśniętego mi siły nie brakuje ale miałem problem z utrzymaniem wciśniętego siłownika jedną ręką a drugą mierzłem uskok czy się nadaje :–) nadaję się!!-- są idealne uszczerbków na zdrowiu nie uzyskamy typu(wybite zęby) pracują jak oryginał
dzięki 01rafal04
dzięki 01rafal04
Mazda Xedos 2.0l V6 24V
Strona 1 z 1