Witam. Mam Mazdę Xedos 6 i nie działa podświetlenie zegarów,zapalniczki i regulacji nawiewów. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki(koło nogi, pod maską). są dobre. Może jakiś przekaźnik jest zepsuty. Nic wcześniej nie robiłem przy tym. Stało się to po tym jak wymienili mi przednia szybę. Po wyjechaniu z warsztatu po jakimś czasie usłyszałem jakby coś wpadło do wentylatora w sumie tylko przez chwilę. A oświetlenie że nie działa zauważyłem po dwóch dniach od tamtego zdarzenia. A i jeszcze nie działa mi regulacja nawiewu na AUTO. Szukałem podobnych tematów i nic nie znalazłem. Proszę o pomoc w tym temacie.
Pozdrawiam.
Dlaczego nie działa podświetlenie zegarów,zapalniczki i regulacji nawiewów
Strona 1 z 1
Problem rozwiązałem z kolegą który zna się na elektronice.Przyczyną braku podświetlenia było zwarcie dwóch przewodów za radiem,ktoś je odciął i nie zaizolował(te dwa kabelki były od podświetlania orginalnego radia.
A druga sprawa że nie działała regulacja nawiewów,przyczyną była blaszka która odpadła.Blaszka została przyklejona i teraz wszystko działa jak należy.Pozdrawiam.
A druga sprawa że nie działała regulacja nawiewów,przyczyną była blaszka która odpadła.Blaszka została przyklejona i teraz wszystko działa jak należy.Pozdrawiam.
- Od: 16 paź 2009, 18:44
- Auto: Mazda Xedos 2.0 V6 1995r
Strona 1 z 1